Super torta od višanja

by | 28 februara, 2011
Super torta od višanja

Za koru:

  • 6 žumanaca
  • 8 kašika šećera
  • 200 g margarina
  • 300 g mlevenih oraha
  • 300 g mlevenog keksa
  • 2 dl mleka

Za fil I:

  • 3 pudinga od vanile
  • 1 l mleka
  • 8 kašika šećera
  • 500 g višanja bez koštica

Za fil II:

  • 2 krem šlaga od čokolade
  • Za dekoraciju:
  • 6 belanaca
  • 12 kašika šećera
  • 100 g čokolade za kuvanje

Kora:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti žumanca i šećer i kuvati na pari dok se ne zgusne.
2. Mleveni keks sjediniti sa mlekom i dobro izmešati. Dodati margarin omekšao na sobnoj temperaturi i umutiti mikserom.
3. U ohlađen fil od žumanaca dodati mlevene orahe, smesu od keksa i izmešati kako bi se dobila kompaktna masa.

Fil I:
1. U manju šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti prašak za puding od vanile sa ostatkom mleka. Dodati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne.
3. U ohlađen puding dodati višnje i polako promešati.

Fil II:
1. Krem šlag od čokolade pripremiti prema uputstvu sa kesice.

Finalni postupak:
1. Smesu za koru sipati u kalup za tortu i poravnati. Zatim naneti fil I i ravnomerno rasporediti. Na kraju premazati filom II.
2. Belanca sjediniti sa šećerom, te kuvati na pari i mutiti sve dok se ne zgusne.
3. Pripremljen šam od belanaca naneti na tortu i dekorisati otopljenom čokoladom.

Izvor:  Dobra hrana logo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.