Svi su „ludi“ za SLADOLEDOM od JEDNOG SASTOJKA, a pravi se u 4 varijante!

by | avgust 1, 2016

Zvuči neverovatno, zar ne – sladoled za čiju vam pripremu treba samo jedan sastojak, i to kako samo ukusan sladoled! A, pritom, bez suvišnih kalorija, fantastično osvežavajuć i veoma zdrav! Ali, tako nešto postoji i mi vam donosimo recept za isti!

Foto: Getty images

Foto: Getty images

O te banane – dugo su bile na „stubu srama“ kao navodno kalorično i „nezdravo“ voće, da bi se taj mit polako srušio, a ovo žuto „čudo“ dobilo svojih 5 minuta i u zdravoj ishrani, ali i na gastro sceni. Upravo u bananama leži tajna finog, kremastog sladoleda bez šećera i veštačkih dodataka.

Recept za ovaj predivan, domaći sladoled saznajte na sledećoj strani… 

Foto: Getty images

Foto: Getty images

Priprema je jednostavna, nema tu neke „filozofije“, a ukus savršen! Uostalom probaćete i sami.

Potrebni sastojci:

  •  2 banane

Foto: Getty images

Foto: Getty images

Priprema:

  • Banane oljuštite i isecite na kolutove.
  • Stavite tako isečene banane u činiju ili kesu i odložite u zamrzivač.
  • Neka odstoje oko 2 sata u zamrzivaču dok se potpuno ne stvrdnu.
  • Zamrznute kolutove banane ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete gustu, pomalo lepljivu smesu.
  • Tako napravljen sladoled već je spreman za posluživanje, ali po želji ga možete još vratiti u zamrzivač na pola sata do sat vremena.

Kako ovaj sladoled možete učiniti još ukusnijim pročitajte na sledećoj strani…

Foto: Getty images

Foto: Getty images

Saveti:

Ovaj sladoled je ukusan doslovce bez ičega, ali ako želite drugačiji i interesantniji ukus možete ga obogatiti dodatnim namirnicama.

  1. Kikiriki: U belnder zajedno sa banama dodajte 3 kašike kikiriki putera i 2 kaščice meda.
  2. Nutella: U blender zajedno sa bananama dodajte 3 do 4 kašike Nutelle ili drugog krema po želji.
  3. Jagoda: U blender zajedno sa bananama dodajte iseckane, zaleđene jagode i 2 kašike slatke pavlake.
  4. Čokolada: U blender dodajte 3 kašike kakaa i 2 kašike slatke pavlake.

 

Isprobajte još jedan predivan kremasti dezert – savršenu grčku sladoled tortu.

 

Tagovi: