Svinjski file u testu

by | 9 juna, 2011

Potrebni sastojci:Svinjski file u testu

 

500 g lisnatog testa
1,3 kg svinjskog karea bez kostiju
120 g listova mesnate slanine
100 g putera
1 l juneće supe od kocke
250 g šampinjona
300 g očišćenih oraha
1 jaje
2 kašike brašna
3 kašike ulja
1 glavica crnog luka
140 g jetrene paštete
mešavina začina, biber

 

Priprema:

 

1. Svinjski kare natrljati začinima po ukusu, a potom ga propržiti na vrelom ulju kako bi porumeneo. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe po potrebi dok meso ne omekša.
2. Dinstano meso izvaditi iz masnoće i ostaviti da se ohladi.
3. Masnoću posuti brašnom i kuvati dok se ne zgusne, te ostaviti sa strane za preliv.
4. Crni luk i šampinjone iseći na kockice, orahe krupno iseckati.
5. Na malo ulja propržiti crni luk kako bi omekšao, a potom dodati šampinjone i začine po ukusu, te dinstati dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati seckane orahe i promešati.
6. Lisnato testo istanjiti oklagijom u pravougaonik, a potom središnji deo prekriti listovima slanine, tako da se na krajevima preklapaju i premazati filom od oraha.
7. Ohlađen kare premazati jetrenom paštetom i položiti preko fila od oraha. Uviti u lisnato testo, krajeve slepiti, a višak testa odstraniti. Premazati belancetom.
8. Od viška testa napraviti trake za dekoraciju, naneti ih na testo i premazati žumancetom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.