Svinjski kare u sosu od piva

by | 17 avgusta, 2011

Potrebni sastojci:Svinjski kare u sosu od piva

 

 

 

 

1 kg svinjskog karea bez kostiju 

80 g putera

 1 glavica crnog luka

 2 šargarepe

 1 paštrnak

 1/4 celera

 4 dl piva

 3 dl juneće supe od kocke

 200 g krem sira

 1 kašika seckanog lista celera

 bosiljak, biber

 mešavina začina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Priprema:

 

1. Crni luk, šargarepu, celer i paštrnak očistiti i iseći na krupnije komade.

2. Svinjski kare natrljati začinima i uvezati kuhinjskim koncem. Zatim ga propržiti na vrelom puteru kako bi porumeneo sa svih strana.

3. Dodati pripremljeno povrće, naliti pivom i junećom supom da ogrezne. Poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.

4. Dinstano meso izvaditi iz šerpe, ostaviti da se prohladi i iseći na listove.

5. Saft od dinstanja procediti i vratiti u šerpu, a povrće ostaviti za prilog.

6. U saft dodati krem sir, list celera, začine po ukusu i kratko prokuvati. Vratiti isečeno meso i sve zajedno kuvati 5 min.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.