Torbice sa sirom i šunkom

by | 23 septembra, 2013

predjelo

Sastojci:

Za testo:

  • 500 g mekog brašna tipa-400
  • 1 svež kvasac
  • 2,5 dl mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 2 žumanceta
  • 60 g putera
  • so

Za fil:

  • 250 g švapskog sira
  • 100 g kačkavalja
  • 1 dl kisele pavlake
  • 100 g praške šunke
  • 1 žumance

Za premazivanje:

  • 2 jajeta
  • 30 g susama
  • 30 g kima

Priprema:

Testo:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti kvasac, mlako mleko, šećer, malo soli i kašičicu brašna, te ostaviti da nadođe.
2. U nadošao kvasac dodati žumanca i otopljen puter, pa postepeno dodavati brašno i mesiti sve vreme dok se ne dobije glatko testo.
3. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.

Fil:
1. Kačkavalj izrendati na krupno rende, prašku šunku sitno iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti švapski sir, kačkavalj, pavlaku, prašku šunku i žumance, pa dobro izmešati.

Finalni postupak:

1. Nadošlo testo razvući pomoću oklagije na debljinu od 3 mm, a zatim iseći kvadrate dimenzije 9 x 9 cm.
2. Na svaki kvadrat staviti po kašiku pripremljenog fila, ivice premazati belancetom te ih spojiti i dobro pričvrstiti kako bi se dobio izgled zavežljaja.
3. Filovano testo premazati žumancetom, posuti susamom i kimom pa poslagati u tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći na temperaturi od 200 ºC dok ne porumeni

Izvor: Dobra hrana

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.