Ukusni i hrskavi: Keksići sa bosiljkom

by | jul 22, 2016
Foto: Mica kuvarica

Foto: Mica kuvarica

Sastojci:
– 300 g kukuruznog brašna
– 200 g pšeničnog brašna
– 150 g šećera
– prstohvat soli
– 250 g putera
– 2 jaja
– 1 kašičica praška za pecivo
– limunove korice
– 3 kašike svežeg bosiljka
– džem od limuna

Priprema:
1. U dubljoj posudi izmešati obe vrste brašna.
2. Dodati šećer, malo soli, prašak za pecivo, naribanu koricu limuna i sitno seckani bosiljak.
3. Na kraju umešati kockice putera sobne temperature i jaja.
4. Sve sjediniti da se dobije glatka smesa (ako je potrebno dodati još malo brašna).
5. Testo zamotati u foliju i ostaviti 60 minuta u frižideru.
6. Tanko razviti testo na pobrašnjenoj površini. Modlicom izvaditu krugove i poređati na pleh preko papira za pečenje.
7. Peći na 180 C oko 12-15 minuta da keksići blago porumene na ivicama. Izvaditi na tanjir i ostaviti da se ohlade.
8. Spajati po dva keksića sa džemom od limuna ili kajsija.
9. Napraviti dekoraciju od prah šećera uz pomoć šablona ili jednostavno posuti šećerom u prahu.

Tagovi: