
Sladoled od banana je slatkiš u kojem možete uživati, bez griže savesti!
Pronašli smo sjajan recept za niskokalorični sladoled od banana na blogu @drenzatren. Sladoled je definitivno poslastica broj jedan kada su letnji...
Veganska musaka s patlidžanom je naš izbor za ručak ovog vikenda!
View this post on Instagram
Kao što znamo, musaka je veoma popularno jelo, a najviše u Grčkoj. Uglavnom se pravi od slojeva mlevenog mesa, patlidžana, tikvica i krompira. Godinama, recepti su se dopunjavali, pa danas imamo sa pirinčem, od ribe, morskih plodova…
Nije poznato ko je osmislio musaku, ali se veruje da ima arapsko poreklo. Tokom ranih 1900ih godina, u ovo jelo dodat je i francuski bešamel sos.
Sam patlidžan ima brojna lekovita svojstva. Pored toga što poboljšava probavu, ovo povrće snižava holesterol i reguliše nivo šećera u krvi. Uz sve to, normalizuje rad srca i sadrži brojne vitamine i minerale.
Baš smo se zato odlučili za musaku s patlidžanom. Naša verzija svakako nije tradicionalna, ali je koncept isti- musaka je ukusna i veoma zdrava. U nastavku vam donosimo ceo recept.
Sastojci:
Način pripreme
View this post on Instagram