Znamo recept za zdrav i super ukusan hleb bez brašna koji nimalo ne goji

by | 2 septembra, 2017

Volite li hleb? Verujemo da je odgovor potvrdan, ali isto tako znamo da se trudite da ga izbacite iz ishrane, zbog zdravlja, ali i dobre linije. I sigurni smo da nije na vašoj trpezi onoliko često koliko biste to želeli… 

Foto: Pixabay

No, dobra vest je da postoji hleb bez brašna, koji nimalo ne goji, upravo suprotno – prepun je blagodati za vaš organizam. I nije zabranjen čak ni u večernjim časovima.

Uz paštetu od tune ili domaći sir i sveže povrće, ovo je zaista idealan obrok.

Sastojci:

  • 500 g svežeg sira
  • 250 g ovsenih pahuljica
  • 4 jaja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 2 kašike maslinovog ulja

Pročitajte i… Neodoljivi kokos kolač od 5 sastojaka, a bez brašna i šećera!

Priprema:

U činiji dobro promešajte so, jaja i sir. U smesu dodajte ovsene pahuljice, sodu bikarbonu i maslinovo ulje.

Sve dobro mutite dok masa ne postane potpuno homogena i glatka.

Pleh obložite papirom za pečenje, pa u njega izlijte smesu. Pecite na 170 C od 30 do 40 minuta, dok hleb ne postane zlatno-žut.

Po želji hleb ukrasite semenkama susama, kima, lana, suncokreta, koje će mu dati dodatni „šmek“.

Prijatno!

Pročitajte i… Pronašli smo recept koji nijedna žena neće zaobići – palačinke koje ne goje!


Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.

5 reagovanja na “Znamo recept za zdrav i super ukusan hleb bez brašna koji nimalo ne goji”

  1. Milja kaže:

    Kod nas se skoro sve jede sa hlebom. Ja nisam bas neki ljubitelj i nikada nisam jela velike kolicine hleba.

  2. Vesna V kaže:

    Dobar recept za hleb.I mi ne mozemo bez hleba.Ali ovaj je savrsen!I vredi ga napraviti i uzivati kasnije u njemu!Zdravom hlebu koji ne goji.Ali svakako ne preterivati sa kolicinom.

  3. Beba kaže:

    Savrseno. Ovakve recepte volim vise i od milka cokolade! Bez brasna koje ne podnosim. Hvala.

  4. Dragana kaže:

    Hleb bez brasna. Zvuci nestvarno. Hvala na receptu.

  5. Mina kaže:

    Jel ovsene pahuljice treba da se izblenduju?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.