Danijela Dimitrovska Amidžić: Zbog Matije sam zavolela zimu

by | 23 januara, 2017

U novom broju “Lepote i zdravlja“ u „love dodatku“ možete da pročitate ljubavnu priču Danijele i Ognjena Amidžića, a čekaju vas i „zimske preporuke“ poznatih ličnosti. Čitajući te rubrike pomislili smo da bismo mogli da spojimo ličnost iz jedne i temu iz druge, pa smo pozvali Danijelu da nam ispriča gde voli da ide na zimovanje. U tom trenutku nismo znali da je njena ljubav prema snegu počela da se rađa tek prošle godine.

Danijela Dimitrovska zima

Privatna arhiva

Rođena sam u aprilu, kad je vreme lepo, pa su sunce i prijatne temperature za mene nešto tako prirodno J No, da bih baš uživala potrebne su mi prave letnje vrućine. Zimi, kad treba da izađem iz kuće, najradije bih obukla i skafander i jaknu, i kapu, pa preko nje kapuljaču, a rukavice su obavezne. Stalno imam utisak da su mi noge mokre, iako nisu. Uz sve to, godinama mi ugovori nisu dozvoljavali da se izlažem rizicima koje nosi skijanje. Ognjen, takođe, nije ljubitelj “zimskih radosti”, ali ne želimo da svoje navike prenosimo na Matiju, već nastojimo da mu pružimo sve što možemo, pa nek’ odabere ono što mu prija.

Privatna arhiva

Privatna arhiva

Zato sam u februaru odlučila da ga prvi put odvedem na zimovanje. Budući da je Ognjen imao mnogo posla, sestra i ja smo počele da biramo mesto – gde ćemo. Kopaonik nam je bio daleko, a Zlatibor nam je draži u jesen, pa smo rekle “idemo na Divčibare”. Sestra se u početku šalila da krećemo na rekreativnu nastavu, jer je to zaista prva asocijacija kad se pomene ova planina, ali ispostavilo se da je izbor bio veoma dobar. Divčibare su fenomenalne za ljude sa malom decom, a mi smo imali sreću da smo bili u periodu kad je je bilo mnogo snega. Jedina staza, koja postoji, nije previše strma pa se i početnici na njoj odlično snalaze. Trudile smo se da što više vremena provedemo napolju, jer smo odmah videle da Matija uživa na snegu. Budući da je tada imao samo dve godine i dva meseca, nismo preterivale s aktivnsotima, već smo se spuštali sankama i igrali na snegu. Iako mi je bilo hladno, kad bih videla da je on zadovoljan, i meni je bilo lepo. No, kako su dani prolazili spoznavala sam lepšu stranu zime, pa se čak može reći da sam je dovoljno zavolela da se već radujem novom zimovanju.

Pročitaj i… Danijela, Anđelka i Nevena otkrivaju nam svoje beauty navike bez kojih ne mogu 

1

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.