Figura top modela? Da, ako se pridržavamo njihovog strogog režima ishrane

by | decembar 28, 2016
Piše: Maja Šarić, novinar magazina "Lepota i Zdravlje"

Piše: Maja Šarić, novinar magazina „Lepota i Zdravlje“

Suočavanje sa ogledalom ume da bude vrlo bolno, kad na telu počnu da nam se prikazuju rezultati neredovne ishrane i nedovoljnog kretanja. Kad smo u najlošijem raspoloženju zbog toga što je u radnjama fenomenalno novogodišnje sniženje, a nama se ne sviđa kako nam stoji ili nedajbože ne možemo da uđemo u haljinu koju već dugo merkamo, počnemo da kukamo kako želimo figuru Adrijane Lime, Žizel Bundšen, Naomi Kembel, ili bilo kog drugog prezgodnog top modela.

Tajna njihovog perfektnog izgleda leži, između ostalog, u dobro isplaniranoj ishrani. Naravno, najvažnije je pridržavanje tog plana – što je zapravo najteži korak u akciji uspostavljanja posebnog režima ishrane.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Sela sam i proučila kako se hrane top modeli (hvala googlu na informacijama). Ali, stavku po stavku, namirnicu po namirnicu, shvatila sam da je nama “običnim srtnicama” jako teško da se pridržavamo njihovog plana ishrane.

Kliknite sledeću stranu…

Pre svega zbog obaveza koje u toku dana imamo. A njima je sastavni deo posla da vode računa o svom telu. No, idemo zajedno manekenku po manekenku (birala sam one koje važe za najzgodnije lepotice) da proučimo njihov dnevni meni i vidimo šta iz njega možemo da „pozajmimo“, a šta ne.

Počnimo od Naomi, koja u 46. godini izgleda savršeno. Njena tajna ne leži u izgladnjivanju, već u sokovima od sveže ceđenog voća i povrća. Takođe, svakog jutra pije vrelu vodu sa limunom, a u toku dana obavezni su čaj od nane i salate sa ribom ili biftekom. Sve je ovo u redu, ali prilično jednolično za svakodnovenu ishranu, plus moramo uzeti u obzir da neki ne vole ni ribu ni biftek, kao ja, na primer. Takođe, kada sam u frci sa vremenom, priprema smoothie-ja nije mi ni na kraj pameti.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Kliknite na sledeću stranu…

Žizel ima ličnog kuvara, koji brižljivo planira njen dnevni meni, koji se skoro stoprocentno zasniva na povrću. Beli šećer, brašno, so, kofein i pečurke ne postoje na njenoj listi namirnica, a sveže voće daje samo deci. Planiranje njenih obroka može da bude zaista veliko mučenje, jer je broj namirnica koje baš nikada ne jede mnogo veći od onih koje konzumira. A ja, nemam ličnog kuvara da mi se posebno posveti, a ne bih mogla ni da zamislim dan bez kafe.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Da bi šetala pistom u zanosnom donjem vešu čuvenog brenda „Victoria’s Secret“ Adriana Lima dan počinje ovsenom kašom sa suvim grožđem i belancima. Na svakih nekoliko dana popije i šolju kafe ili mleka. U toku dana jede ribu, piletinu ili biftek sa povrćem. Često konzumira grilovano zeleno povrće. Za užinu jede sirovo povrće, krastavac ili šargarepu, a za večeru samo salatu. Ovo je za dane provedene kod kuće idealno, ali ne mogu baš da zamislim kako nosim u tašni  šargarepu ili krastavac, da bih ih na poslu pojela za užinu.

Pročitajte i … Otkrila sam najpopularnije dijete slavnih! Ne, nikada ih ne bih isprobala!

Kliknite na sledeću stranicu …

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Slavna menkenka Miranda Ker na studijama se bavila nutricionizmom, tako da je pravilno konzumiranje hrane za nju od velike važnosti. Voli da jede lososa, avokado, jaja i da pije zelene sokove, a preko svega i u sve cedi limun. Dan počinje šoljom tople vode sa limunom, a nakon toga pije smoothie od zelenog povrća – kelja, spanaća, krastavca i celera. Posle toga jede jaja i avokada, ili kinou, ako ima vremena da je pripremi. Ako je Miranda Ker, sa armijom asistenata nekada u frci sa vremenom, kako onda mi ostali da se snađemo u planiranju i pripremi te posebne hrane?

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Klinite na sledeću stranu…

Popularna američka manekenka i glumica Kejt Apton dan započinje kajganom i zelenim čajem. Za užinu jede deset sirovih badema uz šolju zelenog čaja. Zatim ruča kinou sa grilovanom piletinom i povrćem. Užina ponovo u 16 časova i to proteinsku čokoladicu, a večera ili japanski sašimi ili salatu od kelja sa grilovanim lososom i indijskim orahom. Mi kao nacija nemamo baš običaj da svakog dana večeramo japansku hranu, a ni lososa i indijski orah. U stvari, ja bar ne, ne znam za vas.

Pročitajte i … Kloi Kardašijan zna kako da za 14 dana smršate 5 kilograma. Ovo je izbacila iz ishrane


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: