Neprepoznatljiva Meril Strip u novom filmu

by | 29 aprila, 2016

Novi film Meril Strip, u režiji britanskog reditelja Stivena Frirsa, zove se “Florence Foster Jenkins”.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Reč je o biografskom filmu o verovatno najgoroj operskoj pevačici svih vremena, čija su kričava izvođenja i danas hit na Jutjubu.Vikipedija nema milosti prema Florens. Dotična je predstavljena kao “američka naslednica i amaterski operski sopran, a bila je poznata i ismejavana zbog nedostatka ritma, sluha i tona, kao i zbog slabe dikcije i opšte lošeg pevanja”. Florens je znala dobro da svira klavir, ali je njen san bio da postane operska pevačica, iako je svima koji su je čuli kako peva bilo odmah jasno da za to nema ni trunku sposobnosti.

Ipak, ambiciozna amaterka nije odustajala pa je uz pomoć supruga Sen Klera Bejfilda i zbog želje javnosti da konačno uživo čuje njen glas – koji je većini bio poznat preko gramofonskih ploča – održala gala koncert u njujorškom Karnegi Holu 1944. godine. Dva dana kasnije umrla je od srčanog udara. Ali, legenda o najgoroj operskoj pevačici svih vremena i dalje živi, pa su njeni snimci i danas hit na internetu.

Florens Foster Dženkins u istoimenom filmu igra oskarovka Meril Strip, dok njenog supruga glumi Hju Grant, a nastupaju još Sajmon Helberg,Rebeka Ferguson, Kristijan MekKej i drugi. Scenario za film napisao je Nikolas Martin, dok režiju potpisuje Stiven Frirs, najpoznatiji po “Kraljici” s Helen Miren.

Premijera očekuje u avgustu ove godine.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.