Pakao zavisnosti: Ove zvezde stradale su od predoziranja

by | 19 novembra, 2015

Smrt poznatih ličnosti uvek intrigira javnost posebno kad se dogodi “iznenadna” i kada je prouzrokovana uzimanjem prevelikih doza narkotika ili alkohola. Često se postavlja pitanje šta poznate ličnosti, koje, kako često možemo čuti „imaju sve što požele“, navede da se odaju nekom poroku i na taj način sebi donesu crnu presudu kada se stvari izmaknu kontroli.

1

Ponekad mediji prvi asociraju na predoziranje kao mogući uzrok smrti, čak i pre same potvrde veštačenja. Sećate se, tako se pisalo i za pevačicu Vitni Hjuston, da je preminula usled kombinacije lekova i alkohola, da bi se na kraju ispostavilo da se, ipak, udavila u kadi. Mnogi sumnjaju u ovo zvanično saopštenje, ali mi vam danas donosimo listu poznatih ličnosti kod kojih velika količina narkotika, alkohola ili lekova jeste imala koban ishod.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Merilin Monro
Prva na ovoj crnoj listi svakako jeste diva, Merilin Monro, za čiju smrt su postojale razne teorije zavere sve dok policija Los Anđelesa nije potvrdila da je u trenutku smrti legendarna zvezda umrla u svojoj kući u Los Anđelesu od predoziranja sedativima koje je uzela na svoju ruku. Lepa Merilin imala je samo 36 godina.

Pogledajte koje su sve zvezde bile žrtve zavisnosti i nastradale od predoziranja…

Foto: PrintScreen

Foto: PrintScreen

Sonja Savić
Naša poznata glumica preminula je 2008. godine, u 47. godini života od prekomerne doze narkotika. Komšije, nekada jedne od najtalentovanijih srpskih glumica, tvrdili su da u njenom stanu nije bilo nameštaja, spavala je na dušeku na podu, a svuda okolo bili su razbacani upotrebljeni špricevi.

Foto: PrintScreen

Foto: PrintScreen

Dino Dvornik
Kralj „fanka“ umro je u 44. godini 2007. godine. Toksikološki nalaz pokazao je da je preminuo od kombinacije tableta za smirenje, protiv bolova i antidepresiva.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Majkl Džekson
Kralj popa, Majkl Džekson, godinama se javno borio sa nedozvoljenim supstancama, a preminuo je u 51. godini života u svom stanu na Beverli Hilsu od srčanog napada koji su prouzrokovali lekovi za spavanje. Ove lekove prepisao mu je njegov lekar, doktor Konrad Murej, koji je u novembru 2011. godine osuđen na četiri godine zatvora zbog ubistva iz nehata.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Ejmi Vajnhaus
Sa svojih 27 godina, diva moćnog glasa i velikog talenta, Ejmi Vajnhaus, pronađena je mrtva u svom stanu u Londonu. Iako je javnost znala da je koristila drogu, uključujući kokain i heroin, poznata pevačica je zvanično umrla od predoziranja alkoholom.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Džimi Hendriks
Jedan od najuticajnijih rokera i najboljih gitarista svih vremena, Džimi Hendriks, umro je od gušenja nakon povraćanja uzrokovanog velikom količinom anti-depresiva barbiturata. Žena, koja je bila kraj njega u poslednjim trenucima, priznala je da je roker tog dana popio devet tableta za spavanje. Džimi je, baš kao i Ejmi, nastradao u „baksuznoj“ 27. godini života kao i mnogi drugi veliki umetnici.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Dženis Džoplin
Po mišljenju mnogih, jedna od najboljih rokerki svih vremena, talentovana Dženis Džoplin, nastradala je 1970. godine kada i Džimi Hendriks, u, verovali ili ne, takođe, 27. godini života. Ona je preminula iznenada u hotelu u Holivudu od posledica predoziranja heroinom.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Filip Sejmur Hofman
Poznati glumac važio je za javnu osobu koja je miljama udaljena od reflektora Holivuda dok nije u maju 2013. nazvao poznati sajt TMZ i izneo jednu vrlo intimnu informaciju. On je, naime, priznao da se vratio heroinu i prepisanim lekovima nakon što je 23 godine bio „čist“. Šta je bio uzrok njegove mentalne slabosti i vraćanje u kandže zavisnosti ostalo je nepoznanica, a njegovo telo pronađeno je 2. februara 2014. godine, a kraj njega je pronađena igla. Uzrok smrti je, akutno trovanje drogom uključujući heroin, kokain, benzodiazepame i amfetamine.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Ana Nikol Smit
Manje od pet meseci nakon što je njen sin Daniel pronađen mrtav (predozirao se lekovima), Ana je, takođe, u četrdesetoj godini preminula od predoziranja. Pronađena je u hotelu u Holivudu a kao uzrok smrti navedena je konzumacija velike količine lekova za spavanje i drugih nedozvoljenih supstanci.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Hit Ledžer
Glumac koji je postao poznat nakon i više nego sjajnih uloga u filmovima „Planina Brokeback“ i uloge Džokera u Betmenu „Tamnom vitezu“, umro je u svom stanu u Njujorku u 29. godini o trovanja lekovima.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Džudi Garland
Legendarna pevačica i glumica vodila je javnu bitku sa nedozvoljenim supstancama tokom cele svoje karijere. Preminula je u svojoj kući u Londonu, u 47. godini života, a njena tragična smrt zvanično je opisana rečima “neoprezno predoziranje“ anti-depresivima barbituratima.

Foto: PrintScreen

Foto: PrintScreen

Kris Farli
Zvezda emisije „Saturday Night Live“ i zvezda filma „Shrek“ i „Nindža sa Beverli Hilsa“, iznenada je preminuo od predoziranja mešavinom kokaina i heroina, poznatijom kao speedball, u svom stanu u Čikagu.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Bred Renfro
Mladi glumac osvojio je Holivud ulogama u filmovima poput „Savršen učenik“ i „Klijent“. Njegova karijera postala je problematična usled konzumiranja previše alkohola i narkotika. U 25. godini preminuo je od predoziranja kombinacije heroina i morfijuma.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.