Categories Zvezde

Zašto je dobro biti drugo dete u kraljevskoj porodici

Autorka teksta: Tamara Kovačević
Autorka teksta: Tamara Kovačević

Na ovo pitanje možemo imati varijacije odgovora, neko bi istakao kraljevsko imanje, drugi titulu a neki bi se složili sa činjenicom da je biti dete samo po sebi lepo, bilo ono u kraljevskoj ili nekoj drugoj porodici.

Foto: Splash
Foto: Splash

No, život sam po sebi ispisuje sudbine “nevidljivom olovkom”, tako da se nećemo složiti da je rođenje u kraljevskoj porodici jackpot, jer po nekom čudnom promislu život koliko daje toliko i oduzima, pa će mala princeza ili mali princ pored raskoši u kojoj će živeti imati obavezu da nastavi vekovnu tradiciju porodice, što nije mala stvar.

Život u takvoj porodici ima svoje prednosti, ali i mane, jer dete može da oseća inferiornost prema svemu što odlikuje kraljevsku porodicu a id njega/nje očekuje se da nastavi sa istomm.

U nastavku istaći ćemo koje bi to bile prednosti.

Jedna od glavnih prednosti svakako je to što će dete odrasti u sredini gde se neguje vekovna tradicija naroda kojem pripada, ono najvrednije u samom narodu, vrednosti poput časti, hrabrosti i patriotizma.

Druga prednost je ta što će živeti u jednoj bogatoj, ali, patrijarhalnoj porodici. Osim bogatstva, što je prednost, odgajati dete na patrijarhalan način dobra je protivteža raskoši u kojoj živi, jer neće postati razmaženo ili pokušavati da dobija sve na histeriju. Vrlo strog, precizan i tradicionalan način vaspitavanja tu je da se dete nauči da ceni ono što ima, ali i da bude skromno i da na takav način, kao jedna javna ličnost, pokaže primer ostalima kako materijalno samo po sebi nije imperativ.

Kako će dete odrastati tako će imati i druge prednosti. Sasvim je sigurno da će dobiti najkvalitetnije obrazovanje i priliku da upoznaje uticajne ljude širom sveta. Takođe, biće u mogućnosti da više nego neko drugi upoznaje kraljevske porodice u drugim zemljama i tako bude u dodiru sa drugim kulturama i tradicijama.

Što više bude odrastalo, njegovo kraljevsko ime imaće sve više uticaja kako na političke tako i na društvene tokove, jer je poverenje britanske javnosti u kraljevskoj porodici veliko, pa shodno tome svojim primerom ili delovanjem moći će da utiče na javnost u situacijama kada su aktuelna teška i prelomna pitanja za narod kojem pripada.

Nabrojane su neke od prednosti, na mane se nećemo osvrtati, iako smo svesni da ih ima. Ova princeza sasvim sigurno neće moći slobodno kao običan čovek da šeta ulicama svoga grada, da radi ono što želi, jer u ovoj porodici postoje protokoli u vezi sa svim, čak i u koje se vreme pije čaj, a složićete se da to zvuči nekako “tvrdo”.

2 komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA