Zašto je Džulija Roberts bila bosa u Kanu?

by | 16 maja, 2016

Ne na plaži, ne u kući, već na crvenom tepihu Filmskog festivala u Kanu.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Džulija Roberts se na premijeri svog novog filma „Money Monster“, u kojem je glumila zajedno sa Džordžom Klunijem, pojavila zanosna kao i uvek – osim jednog detalja. Glumica je nosila raskošnu Armanijevu crnu haljinu, ali nešto je vidno nedostajalo – njene cipele.Da li su joj cipele jednostavno bile neudobne, da li je bila reč o šali, ili se radi o nečem većem?

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Vanity Fair nagađa kako je njena odluka da skine cipele povezana s prošlogodišnjim incidentom kada je grupi žena navodno onemogućen ulaz jer nisu imale visoke potpetice.

Grupa pedesetogodišnjakinja se na prikazivanju filma „Carol“ pojavila u cipelama bez štikli i zbog toga im nije bilo dopušteno da pogledaju film. Screen Daily prenosi kako je festival odbio da komentariše čitavu situaciju, ali su „potvrdili kako je obaveza za sve žene da na crvenom tepihu nose visoke štikle za projekcije filmova“.

Ovo nije prvi put da je Džulija skinula svoje cipele tokom nekog važnog događaja. Godine 1993. je na venčanju country pevačice Lyle Lovett takođe bila bosonoga.

Glumica je poznata po svom otporu prema nametnutim rodnim ulogama. Godine 1999. se na premijeri filma „Notting Hill“ pojavila neobrijanih pazuha – što je za ženu tada bilo ekstremno šokantno. Baš iz tog razloga verujemo da je Dćulija cipele skinula iz mnogo značajnijih razloga nego što je čista neudobnost visokih peta.

Čak i bosonoga, preduzela je velik korak za žene širom sveta!

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.