Treba ih držati na distanci: Ovo su tipovi toksičnih kolega

by | 13 juna, 2019

Ponekad nije sam posao razlog, zbog kog nam je teško svaki put kada pomislimo na odlazak u kancelariju. Jednostavno, ponekad nije lako uklopiti se u radno okruženje, a kolege sa kojima trenutno radite, uopšte vam ne prijaju.

Okruženje koje nam ne prija dodatno stvara stres i utiče na našu produktivnost, što naravno nije dobro i zato postoji nekoliko tipova kolega, od kojih se treba podalje držati.

1. Kolega koji previše priča

Iako je ovo možda najzanimljivija osoba u kolektivu, koja svima daje dozu pozitivne energije, zaista je teško skoncentrisati se na posao, kada neko non stop ima nešto da kaže. U situacijama kada imate previše posla, možda bi trebalo da „odmorite“ od ove osobe.

2. Kolega koji zna baš sve

To je osoba koja misli da je stvorena za svaki posao i da sve najbolje zna. Takve osobe s vremena na vreme treba podsetiti na važnost timskog rada, a i na to da je svako na svojoj poziciji sa dobrim razlogom. Ovde je reč o veoma ambicioznim ljudima, koji neće odreagovari baš profesionalno, ako se nađete na putu njihove karijere.

3. Kolega sklon ogovaranju

U svakom kolektivu postoji barem jedna osoba koja se hrani tračevima. Oni uvek znaju sve o svakome i vole da se upuste u višečasovno ogovaranje ostalih kolega, što je krajnje neprofesionalno.

Pročitajte i…Produktivnost vam opada – Iskorenite ove 4 navike

Foto: GettyImages

 Najnovije na portalu Marie Claire

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.