Praksa u L&Z: Da li urednice magazina „Lepota i zdravlje“ liče na likove iz filma „Đavo nosi Pradu“?

by | januar 1, 2016

Izgleda da ličimo, sudeći prema rečima naše drage praktikankinje Sanje Ujvari koja je, nakon završene Novinarsko-uredničke škole Color Press Group, u našoj redakciji provela nedelju dana. Prenosimo njene utiske. Naši su – više nego pozitivni!

PicMonkey Collage 2

Ja sam Sanja Ujvari, imam 33 godine i po zanimanju sam profesor srpske književnosti i jezika.

Volim trenutke koji donose inspiraciju. Volim kada osetim da pozitivna energija kruži među ljudima i osećaj zajedništva. Uživam u stvarima koje hrane moj duh; dobrim filmovima, knjigama, putovanjima, muzici ili nekom obliku kreativnog izražavanja.

Novinarstvom sam se „zarazila“ kada sam zahvaljujući Novinarskoj školi CPG upoznala ovu profesiju iz neposredne i lične perspektive. Tada su se raspršile i predrasude koje sam imala ranije, između ostalog i to da novinarstvo ne odgovara mom senzibilitetu – eh te predrasude 😉

Moj novinarski uzor je svaki novinar koji obavlja svoj posao u skladu sa načelima novinarske etike.

Stvar koja me je najviše iznenadila prvog dana u redakciji L&Z je što sam odmah bila prihvaćena kao ravnopravan član kolektiva. Pozitivna radna atmosfera i dobra komunikacija među kolegama je pravo bogatstvo svakog kolektiva, a toga je u redakciji L&Z bilo u izobilju, kako prvog dana, tako i ostalih.

Najteži (ili najčudniji) zadatak koji sam dobila: Zbog nedostatka praktičnog iskustva u dizajniranju, moja skica za izgled stranice štampanog izdanja magazina bila je apsolutni promašaj. Trenutak kada je kolega Miki pogledao moj predlog i uhvatio se za glavu… neprocenjivo… 🙂

Koliko rad u redakciji liči na film „Đavo nosi Pradu“? Nimalo, ali ako bismo poredili prefinjenost i ženstvenost koleginica iz redakcije L&Z sa likovima iz filma, sličnost bi bila velika.

Moj savet kolegama koji na praksu dolaze posle mene: Budite opušteni i slobodni da izrazite svoju kreativnost dok budete obavljali radne zadatke. Uživajte u jedinstvenoj prilici koja je pred vama.

Evo šta sam pisala:

Slavni parovi od kojih očekujemo da se venčaju 2016. godine

Tu je još nekoliko tekstova koji će ovih dana biti objavljeni na portalu. Putopisni tekst koji je Sanja opremala i radila na njegovom dizajnu u tandemu sa grafičkim urednikom Mikijem biće objavljen u martovskom broju magazina „Lepota i zdravlje“. Takođe, Sanja nam priprema jednu više nego interesantnu temu za aprilski broj…

Stay tuned 🙂

Kako se na praksi provela prethodna polaznica saznajte na ovom linku.

Tagovi: