Srpska tradicija kao inspiracija

Naša kultura je veoma bogata ali vrlo često, bez valjanog razloga zapostavljena. Većina trendova dolazi sa zapada, pa je pravo osveženje kada kao inspiracija posluži domaća tradicija i motivi. Malo je ovakvih uticaja u modi, ali novi brend nakita, Kalis jedan je od retkih koji su se usudili…

Kalis je inspirisan srpskom tradicijom i bajkama sa Balkana. Unikatan, pažljivo dizajniran, ručno izrađen u zlatu i srebru, to je nakit koji izrađuju naši najbolji majstori. Svaki komad priča svoju priču u zavisnosti koji kamen sadrži. Slova od zlata i dragog kamenja i pirotska zvezda u raličitim bojama provlače se kroz celu kolekciju, kao i skarabej bubica, koja predstavlja simbol večnosti.

Pročitajte i…Seksi i neobičan – i ovaj trend dolazi sa Instagrama

Kliknite na sledeću stranu…

Ovi komadi nosivi su u svakoj prilici. Dovoljno diskretni, a opet dovoljno upadljivi pogodni su za lako kombinovanje. Ukoliko želite snažniji efekat možete poneti nekoliko narukvica ili ogrlica istovremeno, a ako prilika nalaže drugačije dovoljno je odabrati ogrlicu i prsten po vašem ukusu.

Kalis je deo Izložbe modnih detalja 41. Belgrade Fashion Week-a u BelExpoCentru, sve do 30.marta. Posetioci BFW-a u holu BelExpoCentra mogu videti razne komade ovog zanimljivog nakita (narukvice, prstenje, ogrlice).

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje