Biljana i Janko Tipsarević: Zajedno se najslađe smejemo

by | mart 15, 2017

Dizajnerku Biljanu Tipsarević i tenisera Janka Tipsarevića na početak veze uvek će asocirati skajp. Zbog njegovih profesionalih obaveza, a Biljaninih, u to vreme, fakultetskih, često su bili razdvojeni. Njihovi ”skajp razgovori” znali su da traju satima.  A, onda je u jednom trenutku sve došlo na svoje. Kad je 2014. godine na svet došla njihova ćerka Emili, malo su im se promenili prioriteti, ali je onaj glavni – ogromna ljubav – ostao konstanta. Kad ga je upoznala, Biljana je odmah pomislila kako je Janko mnogo duhovit, iskren i prirodan mladić, a on je  već posle prvog susreta, samo želeo da stalno bude pored nje.

Piše: Maja Šarić
Foto: Privatna arhiva

Čime ste jedno drugo osvojili?

Biljana: Osvojio me je duhovitošću, mnogo se smejem pored njega.

Janko: Iskrenošću. S njom sam mogao da podelim sve, mogli smo da razgovaramo o svemu. Zatim, time što je brižna prema svojoj okolini i prema meni. Da budem potpuno iskren, i te kako me je osvojila i njena lepota.

Koji vam je utisak s venčanja ostao kao najupečatljiviji?
Biljana: Kao i svakoj mladi, taj dan mi je proleteo brzinom svetlosti. Sjajno smo se proveli, a kad su poslednji gosti odlazili u ranim jutarnjim satima, rekla sam Janku da želim još jedno venčanje s njim.
Janko: Pevali smo i igrali ceo dan i celu noć. Na kraju smo svi, osim Biljane, završili u bazenu.

Koju osobinu svog partnera biste voleli da imate?
Biljana: Veoma smo slični, ponosna sam na njegovu mentalnu snagu, istrajnost i borbenost.
Janko: Obzirnost i brižnost prema okolini, stalno je nasmejana i vedre prirode. Veoma je vredna i uporna.

Koja vas partnerova navika nervira?
Biljana: Jankova zaboravnost.
Janko: To što nema strpljenja.

Biljana, koliko je teško pratiti život sportiste?
Biljana: Navikla sam se, jedanaest godina smo zajedno. Život profesionalnog tenisera jeste specifičan, zbog čestih putovanja i odusustva. Dok smo bili samo nas dvoje, bili smo nerazdvojni – često sam ga pratila na turnirima, ali sad su se prioriteti promenili. Imamo Emili i vodimo računa o tome šta je najbolje za nju, ali se trudimo i da usput negujemo i naš bračni život.

Janko, konsultujete li uvek suprugu kad je o garderobi reč?
Janko: Retko se konsultujemo, jer imamo različit ukus kad je muška gardaroba u pitanju. Dok mi se dopada sve što Biljana kreira za devojke i žene.
Biljana: Često mi se na prvi pogled ne svidi obuća ili odeća koju je kupio, ali on to uvek zna na svoj način da iznese – ima stila i osećaja za estetiku.

Kako rešavate svađe?
Janko: Od Biljane sam na početku naučio da nema povišenog tona i, verovali ili ne, mi zaista nikada nismo bili bučni pri raspravljanju. Sve rešavamo mirnim razgovorom, koji nekada traje satima, a oboje smo vrlo temeljni u donošenju zaključaka i rešavanju situacije.

Ko bolje reaguje u kriznim životnim situacijama?
Janko: Dopunjujemo se. Ono što je najbitnije, Biljana je bila najjača kada je meni bilo najteže. Generalno je pozitivnija od mene, a s druge strane ja mirnije reagujem u određenim situacijama, kad je ona veoma emotivna.

U kojoj je meri roditeljstvo uticalo na vaš odnos?
Biljana: Svaki roditelj će nas razumeti kad kažemo da to umnogome menja odnos i vreme koje provodite zajedno. Mi smo navikli da smo nerazdvojni, ne samo kao muž i žena, već pre svega kao dva najbolja prijatelja. Kad dete dođe, lako se zaboravite i svu ljubav usmerite ka njemu. Zato se trudimo da sebično čuvamo vreme izdvojeno samo za nas dvoje, bilo da je u pitanju odlazak na kraći odmor, ili film i večera kod kuće.

Najromantičnija scena iz vašeg života?
Biljana: Nismo romantični ni ja ni Janko, više se trudimo da zasmejavamo jedno drugo i da jedno drugom budemo podrška. Ipak, veridba je bila najromantičniji trenutak – na plaži, uz zalazak sunca, na Maldivima.

Kako se na odnosu radi?
Biljana: Ako je ljubav iskrena i duboka, ne mora da se čuva, ona je tu sama po sebi. Ali, odnos mora da se neguje. Partneri moraju da posvećuju vreme stvarima koje vole da rade zajedno, da iskreno komuniciraju, da osluškuju potrebe onog drugog i da se trude da se međusobno usrećuju i podržavaju.

Pročitajte i… JELENA TOMAŠEVIĆ I IVAN BOSILJČIĆ: LJUBAV SE UČI U BRAKU 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje