U duhu praznika: Lekcija o zahvalnosti

by | decembar 29, 2018

Ako vam ove godine praznična euforija nije pričinila toliko zadovoljstva, kao inače, možda je to, zato što ste pre ulaska u Novu godinu, zaboravili da se osvrnete za sobom. Možda niste uvideli sve sitnice, koje su vas u godini iza vas, radovale i ulepšale svaki vaš dan. Međutim, sve se može jednostavno promeniti. Dovoljno je da se prisetite i osetite iskrenu i duboku zahvalnost na svakoj prilici, uspehu i sreći!

To je važna lekcija kojom treba završiti staru i otpočeti Novu godinu.

Možda ova lekcija i nema toliko veze sa praznicima. Jednostavno, ona nas uči, da kad god se osećate izgubljeno, samo treba da zapitate sebe na čemu ste to danas zahvalni i istog trena osećaćete se bolje.

Zašto je zahvalnost tako blagotvorna za ljudsku psihu? Zato što dok tragamo za onim na čemu smo danas zahvalni podstičemo mozak da traga za pozitivnim iskustvima i pobuđujemo pozitivne misli, što dovodi do lučenja hormona sreće i automatski popravlja i najsumorniji dan.

Osećaj zahvalnosti će duboko uticati na nas i naš način razmišljanja, probudiće u nama sve lepe emocije i omogućiće nam da ne zaboravimo šta je istinska sreća, pa ćemo spoznajom tog divnog osećanja imati potrebu da radost delimo i sa drugima i da na njihova lica nacrtamo široke osmehe!

Sreća nikada nije daleko od nas, na vama je samo da se setite, gde vas očekuje i krenete ka njoj! Svaki dan je šansa da se zahvalite na životu koji živite na najbolji moguči način!

Pročitajte i…Da li Nova godina zaista znači i novi početak?

Tagovi:

top