Predznake natprosečne inteligencije možete prepoznati još u ranom detinjstvu

by | decembar 29, 2018

Često živimo u zabludi da koeficjent inteligencije nije uslovljen sredinom i vaspitanjem. Međutim, naučnici potvrđuju da veza između inteligencije, vaspitanja i sredine seže još u rano detinjstvo, pa se upravo zahvaljujući pomenutim faktorima, mogu izdvojiti neki rani pokazatelji natprosečne inteligencije.

Ljudi koji su veoma inteligenti, pokazivali su određen napredak još u detinjstvu…

1. Rano su naučili da čitaju

Mnoga istraživanja utvrdila su da deca koja su rano naučila da čitaju imaju viši IQ u odnosu na drugu decu. Čitanje je stečena veština, koja razvija moždane mogućnosti i čini da se mozak ove dece, već u ranom detinjstvu razvija posebno u sferama donošenja zaključaka i logičkih operacija.

2. Išli su u muzičku školu

Mnoga istraživanja pokazala su da muzičko obrazovanje poboljšava sposobnost verbalizacije i utiče na veštinu fokusiranja. Ista istraživanja pokazala su da je 90% muzički obrazovane dece inteligentnije od svojih vršnjaka.

Uz to, rad sa roditeljima i sticanje raznih veština, već u vrtiću, mogu razviti intelektualne sposobnosti kod dece, što će se vremenom samo nadograđivati i preoblikovati, pa će deca, u čije je obrazovanje ulagano vreme i pažnja, postati veoma inteligentni i sposobni mladi ljudi.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Tagovi:

top