Kako da se pripremite za važan poslovni sastanak?

by | avgust 30, 2019

Poslovni sastanci koji imaju određene veze sa napretkom vaše karijere i poslovnim uspehom, sa sobom nose i dodatnu dozu stresa, pa se za njih pripremamo danima, kako bismo se predstavili u najboljem svetlu.

Bilo da je reč o razgovoru za novi posao, ili predstavljanju novog projekta, zaista je važno da se adekvatno pripremite i umirite sebe, ne dozvoljavajući tremi da preuzme vlast nad vama, vašim stavom i govorom. Kako biste se dodatno umirile i pripremile, savetujemo vam da praktikujete sledeće navike, pred svaki važan sastanak.

1. Razmislite o vremenu polaska

Veče pre polaska na razgovor, razmislite koja ruta vam je najkraća do željene desdtinacije, koji vam prevoz najviše odgovara i koje je optimalno vreme, kada bi trebalo da krenete, kako ne biste zakasnili. Kada su važni sastanci u pitanju, morate stići na vreme, jer kašnjenje odaje utisak neodgovornosti i nezainsteresovanosti, a to svakako nije utisak koji želite da ostavite.

2. Dobro se pripremite za sastanak

Istražite sve o osobi s kojom ćete razgovarati. Izučite njene trenutne projekte i poslovnu viziju. Pored toga, prođite još jednom kroz svoje beleške, kako biste sebe i svoj projekat izložili u najboljem svetlu i dokazali kako ste posvećeni onome što radite.

3. Pripremite odevnu kombinaciju unapred

Sklopite ceo autfit veče pred sastanak, kako sebi ujutru ne biste stvarali tenziju, kako niste sigurni šta da obučete, a uz to, uštedećete dovoljno vremena, pa neće imati potrebe da ujutru žurite, umesto toga popićete kafu i doručkovati u miru i rasterećeni i raspoloženi poći ćete na sastanak.

4. Opustite se

Trebalo bi da dan pre važnog sastanka iskoristite kako biste se opustili. Rasteretite se, uživajte i na taj način zaboravite sav stres, koji osećate povodom sutrašnjeg sastanka, jer što opuštenije odete, to ćete uspešnije predstaviti svoj projekat i ostaviti bolji utisak na poslodavce!

Foto: @sampleboard

Mali trikovi uz koje ćete olakšati život na radnom mestu

Tagovi:

top