Produktivnost vam opada – Iskorenite ove 4 navike

by | maj 4, 2019

Postoje neke loše navike, koje možda ne štete našem zdravlju, pa ih i ne smatramo lošima, ali štete našoj produktivnosti i čine nas dekoncentrisanima, pa nam je teško da držimo baš sve konce u rukama, kada je naš poslovni život u pitanju. Da biste poboljšali svoju produktivnost, morate se odreći sledećih navika.

1. Ne umete da kažete ne

Postoje stvari koje ne želite da radite u privatnom ili poslovnom životu, ali i dalje pristajete na njih, jer se bojite da ćete povrediti nekoga ako odbijete. Vaš zadatak je da naučite da kažete ne na suptilan način, koji nikoga neće uvrediti ili povrediti, ali ne izlažite sebe bespotrebnim obavezama, koje vam ne prijaju.

2. Teško se nosite sa stresom

Kada radite i imate porodicu, sasvim je normalno da ste s vremena na vreme u haosu, ali tada nikako ne smete dozvoliti stresu da vas sustigne i zapasti u depresiju, jer je jedino na vama da taj haos sredite. Produktivna osoba ne dozvoljava da je obaveze demotivišu, već hrabro čisti svoj nered.

3. Niste usvojili zdrave navike

Vaše zdravlje i fizičko i mentalno, preduslov su za vašu produktivnost. Zato je veoma važno da svoj život obogatite sa nekoliko zdravih navika, među kojima je na prvom mestu vreme koje ćete izdvojiti za sebe i svoje misli, a uz to, trudite se da jedete zdravije, krećete se i dovoljno spavate. Nemojte dozvoliti da vaš privatni život pati, posvetite se porodici i prijateljima i uvek pred sebe postavljajte realne ciljeve.

4. Okruženi ste toksičnim ljudima

Toksični ljudi, koji nemaju sluha za vas i konstantno vas kritikuju direktno utiču na vašu produktivnost. Ukoliko sebi želite da uspete, nađite način da takve ljude stavite na off.

Foto: @stylemepretty

 

Tagovi:

top