Nekoliko lekcija o ljubavi: Šta bi trebalo da očekujete od ozbiljne veze

27/11/2020 in Lifestyle
Nekoliko lekcija o ljubavi: Šta bi trebalo da očekujete od ozbiljne veze

Lepota i Zdravlje

Nekoliko lekcija o ljubavi za sve koji žele ozbiljnu i zrelu vezu

Rečenice - učimo dok smo živi - i - ne važe sva pravila za sve - su istina, ali isto tako postoje neke situacije i načini ponašanja, lekcije kroz koje mnogi ljudi prolaze i ponavljaju... Pogotovo kada se emocije umešaju u to.

Kako bismo vam malo pomogli otkrivamo vam pet istina koje bi trebalo da imate na umu dok preispitujete stanje na vašem ljubavnom planu. (Pročitaj: Godinama ste solo i nikako da upoznate nekog ko vam odgovara, možda ovde grešite)

Pet lekcija o ljubavi

Ne donosite sami zaključke

Izlazite već neko vreme sa partnerom i čini vam se da sve super ide. Vama se on dopada, a i on deluje kao da se njemu dopada ceo odnos. Već ste rekli svojim najbližima i već podsvesno računate da vaš odnos teče u ozbiljnom smeru. Međutim, nikada ga niste pitali da li se viša sa još nekim mimo vas. Dokle god ne popričate o ekskluzivnosti vaše veze nemojte pretpostaviti svoj ljubavni status, odnosno nemojte definisati da ste u vezi sve dok i druga strana ne potvrdi isto.

Dobra komunikacija je pola posla.

Romantični gest mora biti sastavni deo veze

Sitni mali tragovi poput poklanjanja cveća, čokolade ili nekih drugih simboličnih darova ili gestova biće jasni pokazatelji da je vašem partneru stalo do vas. Ukoliko ovoga nema vaša veza ne ide u pravom smeru.

Getty via Guliver

Ne treba vam muškarac da biste bile potpune

Ukoliko i dalje očekujete svoju srodnu dušu da vas upotpuni, vrlo je moguće da je nikada nećete dočekati. Neophodno je da budete sami sebi dovoljni. Partner neće moći da vas usreći i popuni praznine koje nosite u sebi.

Neće doći princ na belom konju da vas spase, on će doći kada budete spremne da zajedno i timski osvojite svet.  Neophodno je prvo da budete u skladu sami sa sobom kako biste mogli da imate i skladnu vezu.

Poštujete svoje i tuđe vreme

Ništa nije više seksi od osobe koja je sigurna u sebe i ume da bude sama.

U redu je da ponekad priželjkujete da budete "sami sa svojim mislima". Prostor i vreme koje biste da odvojite za sebe (i svoje drugarice na primer) je zapravo odlična i korisna stvar. Svako ko bude video da ste u stanju da budete samostalni i nezavisni će vas daleko više ceniti.

Isto tako dajte prostora i partneru. Tada ćete zajedničko vreme ceniti mnogo više i biće kvalitenije. (Pročitajte: Erotski romani za odmor, vikend, veče bez telefona i prepuštanje mašti)

Ono što je dobro na početku, dobro je i na kraju

Na početku veze dobro obratite pažnju na ponašanje vašeg partnera. Kako se ponaša na početku veze postavlja presedan za to kako će se ponašati i kasnije. Sve što vam se učini kao vrlina na samom početku odnosa je najverovatnije nešto što će se prožimati kroz ceo odnos. Ali ovo pravilo najčešće isto važi i ta manje lepe stvari.

lepotaizdravlje.rs

Getty via Guliver

Komentari (0)

Loading