Kako da pijete alkohol, a ostanete dame

31/12/2020 in Lifestyle

Ovi saveti omogućiće vam uživate u svim čarima novogodišnje noćiž, a da ne zažalite kada svane jutro posle.

Kako da pijete alkohol, a ostanete dame

Kseniya Ovchinnikova/Getty via Guliver

Novogodišnja noć, čak i u izolaciji, jedna je od najluđih noći u godini. Društvo, muzika, veselje i, neizostavno, alkoholna pića. Evo kako da izbegnete pijanstvo u novogodišnjoj noći. 

Morate znati svoje limite

Oni koji povremeno uživaju u alkoholnim pićima, verovatno znaju koja je njihova granica. Ali šta ako to ne znate? Pravite razmake između alkoholnih pića i sa vremena na vreme prošetajte. Onoga trenutka kada osetite promene u ravnoteži ili da vam je jezik zadebljao, to je to - granica. Pređite na vodu. 

Jedite!

Zlatno pravilo glasi: obavezno jedite pre nego što počnete da pijete alkohol. Nemojte se prejesti, ali stomak ne sme da vam bude prazan.

Pravite pauze

Idealno je ako pravite smenu: jedno alkoholno piće, jedno bezalkoholno piće. Najbolje bi bilo da to bude voda. Na taj ćete način hidrirati organizam, a moći ćete i da kontrolišete situaciju. 

Ne pijte nova pića

Ovakve večeri jednostavno nisu prilika da isprobate nove stvari. Ne znate kako ćete reagovati na neki koktel, koliko god privlačan bio. Zato - izbegnite ga. (Pročitajte i: Letnja koktel opsesija: Napravite Aperol Spritz u kućnoj režiji)


Pratite koliko ste popili

Brojte pića. Da, zvuči zamorno, ali ćete jedino tako znati koliko ste stvarno popile. Nekada jedna čašica pravi razliku. Naročito kod žestokih pića. 


Birajte kvalitetna pića

Ovde nije potrebno dodratno objašnjenje. Ako ne želite glavobolju ujutro, nemojte piti nepoznato domaće vino koliko god ga drugi hvalili.

Ne igrajte igre sa ispijanjem

Čoveče ne napij se, Fota, bilo koja igra sa brzim ispijanjem zagarantovano vodi napijanju i jutarnjem mamurluku. 


Nikada ne prihvatajte piće od nepoznatih

Ovo je savet kojem su nas još mame učile. I dobar je. Ne zaboravite na njega. 


Ne koristite lekove

Lekovi i alkohol nisu dobra kombinacija i izazivaju nepredviđene reakcije. Nemojte ih mešati. 

Nađite dadilju

U svakom društvu postoji jedan dosadnjaković - trezvenjak. Ovo je osoba u koju imate poverenja i koja će vas sprečiti da, ako već pređete granicu, napravite budalu od sebe. Angažujte ovog prijatelja za večeras. (Pročitajte i: Kakve ideje za novogodišnji stajling predlažu high street brendovi?)

Redakcija

Kseniya Ovchinnikova/Getty via Guliver

Komentari (0)

Loading