Prvi mlad mesec u godini - koga to čeka novi početak?

12/01/2021 in Lifestyle

Prvi mlad mesec u 2021. godini osvetlio je nebo sinoć. Njegov uticaj, kažu astrolozi, osetićemo narednih pola godine

Prvi mlad mesec u godini - koga to čeka novi početak?

Ig0rZh/Getty via Guliver

Svi su se nadali da će 2021. godina odmah raskinuti sve veze sa prethodnicom. Kao što vidimo, nije baš tako. Većinu nas prate ista osećanja i isti događaji.

To je zato što Jarac, a njegova je sezona u toku, želi da nas podseti da nijedna promena ne dolazi lako. Za nju mora da se radi. A šta to, konkretno, baš vi treba da uradite i to baš sad ne bi li vam se život vratio u normalu? Upravo to je pitanje na koje bi trebalo da odgovori noć prvog mladog meseca u godini.

Mlad mesec u Jarcu pojavio se sinoć oko 21 sat.  Evo šta znači taj prvi mladi mesec 2021. godine i kako da iskoristite ovaj moćni astrološki događaj. (Pročitajte i: Nedeljni horoskop do 18. januara: Rakovi, sumnjate u partnera)

Zašto je značajan mlad mesec?

Mlad mesec se javlja kad naš jedini prirodni satelit nije potpuno osvetljen. Tada Mesec, gledano sa Zemlje, izgleda kao tanak srp. 

Astrološki, ovo je vreme kada treba da razjasnite svoje namere, da obnarodujete dugoročne planove i ciljeve. S obzirom na to da mesec ne sija, da je nebo mračno, ovo se uzima kao novi početak. Mlad mesec je tačka na kojoj počinje novi lunarni ciklus i on vas poziva da započnete neki novi podvig. Taj podvig svoju će kulminaciju doživeti otprilike za pola godine, kada u znaku Jarca bude pun mesec. 

Na koje oblasti života utiče mlad mesec u Jarcu?

Mladi mesec koji se kreće kroz zemljanog Jarca, ima za vladara Saturn, planetu ograničenja koja se vezuje za desetu kuću, kuću karijere i imidža u javnosti. Zato, ovaj mlad mesec vas usmerava ka disciplini i poslu koji znate da morate da obavite da biste dostigli svoj lični vrhunac.

Večerašnji mesec je i u konjukciji sa Plutonom, planetom podsvesti, transformacije, podzemlja i moći. Znači da su na red stigle ili manipulativne osobe koje vas sprečavaju da ostvarite svoje težnje ili unutrašnje barijere koji sami sebi postavljate. Manji broj nas moraće da se zapita i o prirodi svoje emotivne veze u kojoj ravnoteža moći nije uspostavljena i u kojoj jedna strana daje bitno više. 

Ovoga posebnog dana i romantična Venera je rešila da zatvori trigon sa Uranom. Ova neobična kombinacija nas tera da podstičemo promene u vezama i da izražavamo svoju individualnost. 

Oni koji suzbijaju svoja osećanja mogli bi danas da budu posebno frustrirani, jer je Mars iz Bika suprotstavlja Saturnu u Vodoliji. Vreme je da prihvatite to što osećate i da se pozabavite sobom. Ovo guranje emocija pod tepih vas vodi u burne rasprave. 

Na koga utiče mlad mesec u Jarcu?

Ako ste rođeni u znaku Jarca ili su vaše lične planete (Sunce, Mesec, Merkur, Venera ili Mars) u Jarcu - pripremite se. Osetićete ovaj mladi mesec jače nego većina.

A ako ste rođeni u kardinalnom znaku - Ovnu (kardinalna vatra), Raku (kardinalna voda), Vaga (kardinalni vazduh) - mogli biste osetiti svu težinu ovog mladog meseca. On će vas gurnuti duboko u vaše emocije i naterati vas na samorefleksiju. 

Za sve važi isto: Biće potrebno da se suočite sa težom stranom mraka (svojim demonima, opsesijama, problemima kontrole) kako biste u potpunosti prihvatili mogućnosti koje bi vam mogao pružiti ovaj mlad mesec. Dobra vest je da će vas ovaj mlad mesec istovremeno i podstaći na nešto i pokazati vam kako to da uradite. (Pročitajte i: Godišnji horoskop za 2021. godinu: Vreme nade i promena)

Shape

Ig0rZh/Getty via Guliver

Komentari (0)

Loading