Povratak džinsa koji je obeležio jednu epohu, obožavaćete ih

by | mart 13, 2020

Mnoge modne kuće u svoje kolekcije za proleće/leto 2020. godina objavile su povratak raznih trendova, a među njima i onaj kultuni koji je obeležio celu jednu epohu. U pitanju je legendarni džins – zvoncare

Zvoncare poznate i pod nazivom flared jeans su se vratile na modnu scenu i polako opet dobijaju svoje mesto među hit trendovima. Modno osveštene dame tako će nositi krojeve s visokim strukom i zvoncare uz moderne aksesoare pa će ovom retro hipi modelu udahnuti novi život.

Oduševiće vas novi manikir trend – nokti sa kapljicama vode

Inače, za sve one koji nisu upućeni, pantalone širokih zvonolikih nogavica prvi su se put pojavile krajem 19. veka u flotama Ratne mornarice Sjedinjenih Američkih Država.

Varijanta tih pantalona napravljena od džinsa počela se nositi u 60-im godinama 20. veka, a vrhunac popularnosti doživela je u 70-ima. Gotovo da nema rok i pop zvezda iz tog razdoblja koje ih nisu nosile, piše zadovoljna.hr. Međutim, kada pomenete zvoncare prva stvar koja mnogima padne na pamet je hipi pokret čiji su postale jedan od simbola.

Severina demonstrira: Farmerke zbog kojih ne možemo da dočekamo proleće (foto)

Upravo zato, pošto su asocijacija na „decu cveća“, modni dizajneri zvoncare s vremena na vreme uvrste u kolekcije za proleće. To je doba godine kada baš sve oko nas procveta, pa i same modne kolekcije sadrže dosta floralnih motiva.

Šta to ove moćne dame poručuju: Kim, Naomi i Šer rade sve što “dobre devojke ne rade” (video)

Sudeći prema kolekcijama modnih brendova ove sezone, najpopularnije će biti zvoncare koje imaju lagani prelaz i umereno se šire. Njih kombinujte s lepršavim bluzama i košuljama ukrašenim printovima raznog cveća ili pamučnom čipkom.

Svet plus: Pojas na pantalonama nikako ne prekrivajte odećom ako vam je stalo do efekta vitke figure. Bluze i košulje uvucite u pantalone ili pak nosite crop topove! Za efekat „dugih nogu“ bi trebalo sasvim da prikrivate visoke potpetice. Na taj način noge izgledaju ekstradugačko!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marcelina (@marcelies) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BAHA RANCH WESTERN WEAR (@baharanchwesternwear.com_) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prêt à Porter (@pretaportersthlm) on

Foto: Guliver/Gettyimages