Novi trend: Volite svoje telo – primenjujte svesni seks

by | mart 11, 2020
seks mladi lepota zdravlje

U trendu svesne potrošnje kada svi predlažu primenu razumnog pristupa prilikom kupovine šminke, vintage suknje, kaputa, cipela ili odela: strani seksolozi savetuju da vežbate svesni seks kako biste voleli svoje telo i prepoznali ga iz nove perspektive.

Šta je zapravo svesni seks, kako se do njega dolazi, koliko je razuma potrebno da bi se došlo do dubljih emocija pročitajte u nastavku teksta.

Šta je, zapravo, svesni seks?

Ne morate biti znalac ili istraživati po internetu da biste saznalli. Svesni seks je praksa u kojoj se kotrolišu emocionalni, fizički i psihološki aspekti ljubavnog odnosa sa partnerom. To znači da ne morate stalno da razmišljate o seksu: mnogo je bolje da od sebe odbacite sve misli koje vas uznemiravaju i osetite puni erotski potencijal svog tela. Možda će vam u tome pomoći proučavanje knjiga o psihologiji, tantri i meditaciji. Kako je seksualna revolucija odavno izvedena, a danas govorimo o tome otvorenije nego ikad, svesni seks kao trend nudi nam da otkrijemo senzualnu vezu s prirodom, poslušamo instinkte i intimni život smatramo aspektom zdravlja i blagostanja.

Zašto je bolje živeti uz svesni seks

Osvešćenost u seksualnim vezama pomaže vam da naučite sve tehnike za uživanje i da shvatite šta vam na tom polju nedostaje kako biste se osećali upotpunjeno. Seks je usko povezan s emocijama, pa pristalice svesnih praksi u krevetu izjednačavaju iskrene razgovore, diskusiju o intimnim željama, erotske fantazije i strepnje. Muškarcima je isto koliko i devojkama teško da prevaziđu psihološku barijeru i počnu da pričaju o svojim željama, mislima i iskustvima. Međutim, kada to učine mnogi parovi primete da su se njihovi osećaji produbili i da im je lakše da postignu orgazam.

Kako da razgovarate sa muškarcem o seksu?

Nemojte da prećutite situacije u intimnim vezama koje vam ne odgovaraju, niti nagomilane probleme. Potrebno je da razgovarate sa partnerom o svemu.  Međutim, najgori trenutak za priču o seksu može biti period pre i posle vođenja ljubavi: muškarac nije mentalno spreman da vodi razgovor o takvim stvarima u tako delikatnom trenutku. Vaš razgovor može otići u suprotnom smeu i izazvati još veći problem. Najbolje je razgovor voditi u opuštenoj atmosferi, za vreme odmora ili na nekoj romantičnoj večeri. Prilikom razgovora koristite fraze kao što su „osećam se“,  „mislim“, „zanima me“ kako bi partner razumeo šta proživljavate, piše zenskimagazin.

Foto: Guliver/Getty

Tagovi: