2020. je godina “Svetog seksa”: 5 trendova koje ćete želeti da praktikujete sa partnerom

by | februar 7, 2020

Došlo vreme za istinske veze, koje seks doživljavaju na potpuno intimnom nivou

Stručnjak za seksualne trendove Dominik Karetsos za 2020. rekao je da je godina “Svetog seksa” i najavio inovativnu i iznenađujuću listu. Mi vam prenosimo 5 zanimljivih u nadi da ćete i ove godine biti u trendu.

O čemu muškarci razmišljaju kada vide golo žensko telo?

Sveti seks i holističke tehnologije

Kako se čini trendovi u seksu sve više okreću mentalnom i emocionalnom doživljaju i stavljaju fokus na duhovnu sferu seksa. U skladu sa ovim trendom stručnjaci savetuju povezivanje meditacije i masturbacije i otkrivanje čari tantričkog seksa sa snažnim kontaktom očima. Takođe, očekuje se da će oblast tehnologije proizvesti veliki broj aplikacija koje će skrenuti pažnju na emocionalne i mentalne aspekte seksualnog čina, piše menshealth.rs.

Jake vagine

Trend koji ne izlazi iz „mode“ jesu takozvane Kegelove vežbe – bazirane na kontrahovanju i opuštanju mišića vagine. Cilj je održavanje zdravog tonusa i snage ovih mišića kako bi se predupredili potencijalni problemi sa karličnim dnom i pojačalo seksualno zadovoljstvo.

Senzualna inteligencija

Kako prenose stručnjaci, najavljena su detaljnija istraživanja koja će se pozabaviti stimulacijom klitorisa i grlića materice kao i analnim seksom.

Seks u četrdesetim je spoj znanja i samopouzdanja

Seksi arome

– Tačno je da će seks 2020. godine uključivati i nos – dodao je Dominik koji spominje razne mirisne note koje će probuditi vaša čula.

Seksualna terapija

Izgleda da će 2020. godina biti konačno godina kada i odlazak kod seksualnog terapeuta na razgovor postaje deo normalne i redovne mentalne higijene, piše pomenuti portal. U prvom planu je razgovor o odnosu između dvoje ljudi.

Foto: Guliver/Gettyimages