3 stvari koje morate da prihvatite ako se upuštate u vezu na daljinu

by | 8 septembra, 2019

Kada se odlučite da budete u vezi sa nekim, ko nije stalno prisutan u vašem životu, ko živi u drugoj državi, ili gradu, ili ko radi posao koji podrazumeva konstantno putovanje, znači da već na početku morate prihvatiti određene rizike i poteškoće koje veza na daljinu sa sobom nosi.

Kako ne biste imali konstantne trzavice i neprijatnosti i kako bi vaš odno bio koliko toliko zdrav, već na početku morate jasno da sagledate sve što veza na daljinu sa sobom nosi i da svom partneru pružite podršku i razumevanje, koji će samo još više učvrstiti vaš odnos.

1. Morate uzeti u obzir sve okolnosti

Kada započinjete odnos, koji podrazumeva distancu, važno je da već u početku uzmete u obzir da kraj vaše veze može biti veoma blizu.  Ako niste spremni da trpite distancu, ako se osećate usamljeno, vrlo je verovatno da ćete u nekom trenutku poželeti da krenete dalje, a mnogo ćete biti spremniji na taj korak, ako već na početku veze razmotrite tu opciju verovatnog raskida.

2. Prva godina će biti puna izazova

Prvih godinu dana veze biće sačinjeno od samih izazova. Vaš odnos sastojaće se u tome da se borite za vašu ljubav, da pristajete na kompromise i da uspešno prevazilazite poteškoće. Često ćete biti veoma umorni od neprestane borbe, ali ako osetite da vredi, onda dajte sve od sebe i nikad ne odustajte od ljubavi, jer kada se naviknete na distancu i steknete poverenje u svog partnera, sve će biti mnogo lakše.

3. Kvalitetno provedite vreme

Kada ste konačno zajedno, nemojte odmah razmišljati o tome, koliko će taj period trajati, već se potrudite da svoju vezu učinite što boljom, da doživite divne stvari i stvorite prelepe zajedničke uspomene, jer svaki trenutak je važan, kad ste zajedno! Nije strašno, ako ne obiđete sve znamenitosti u gradu u kome on živi, ponekad vam je samo potrebno da ste zajedno u 4 zida i da uživate u svom miru i nežnosti.

Veza na daljinu zaista je izazov, ali ako se u nju upustite realnih očekivanja, ne postoji nemoguće i vas dvoje možda budete toliko srećni, da se pre ili kasnije odlučite za onaj važan korak, da se što pre upustite u zajednički život, kako biste prevazišli distancu.

Foto: @emilydekoster

Stvari koje nikada ne smete da uradite zbog muškarca

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.