6 znakova da je vreme da svako krene svojim putem

by | 3 jula, 2019

Ponekad, čak i kada uvidimo da je našoj vezi došao kraj, neko vreme zavaravamo sebe, da je to samo faza koja će proći. A šta ako ta faza ipak ne prođe? Kako da znate kada je pravo vreme da okončate odnos koji prerasta u nezdravu vezu.

Jedan od prvih signala nezdrave veze jeste kada primetite da i dalje čekate da se vaš partner promeni, umesto da ga prihvatite.

Čak i parovi, koji su u dugim srećnim vezama, svakodnevno rade na svom odnosu, a vi i vaš partner ste posustali. Ako više niste spremni da se zajedno trudite, vreme je da svako krene svojim putem.

Evo nekoliko jasnih znakova da je vaša veza prerasla u odnos koji nema perspektivu.

1. Posesivnost

Jedan od prvih znakova nezdrave emotivne veze je posesivnost. Ako vaš partner u svakom trenutku želi da zna gde ste i sa kim i ima potrebu da doslovno kontroliše vaš život, biće vam jasno da je vreme da izađete iz odnosa koji vas guši i ne prija vam.

2. Konstantno se raspravljate

Čini se da vaš partner samo čeka priliku za raspravu. Ovo je jedan od prvih signala da vaš partner ne uživa u vašem odnosu i da želi da vas napustite, a ako je već tako zašto da učestvujete u toj agoniji.

Pročitajte i…Ovi znakovi ukazuju na to da želi da raskine sa vama

3. Stalno prebacuje krivicu na vas

Konstantno se trudi da vam pokaže, kako ste vi razlog što više niste srećni kao ranije, ali ako biste poveli razgovor o njegovim postupcima, uvek bi skrenuo temu i odbio da prihvati svoju krivicu. Ne želite da budete sami u vezi čak i kada je reč o krivici.

4. Ne pristaje na kompromis

Da bi veza bila uspešna, potrebno je da obe strane pristanu na kompromis. Međutim, ako vaš partner nije spreman za kompromis, onda vaša veza više nema smisla.  Ne možete sami da se borite za vezu, da budete spremni na promene i prilagođavanje, a da partner nije uz vas.

5. Sputava vas

Ako vas veza u kojoj ste sputava u daljem razvoju i napretku, onda jednostavno morate krenuti dalje, jer vaš partner treba da vas motiviše da se razvijate, a ne da vas sputava.

6. Budi najgore u vama

Postajete sve nervozniji, kada ste zajedno. Zatvoreni ste i više niste osoba kakva ste inače. Jedan od osnovnih znakova da je veza spremna za raskid je kada osetite da gubite sebe.

Pročitajte i…Kada ste stvarno spremne za novu ljubav, nakon raskida?

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

 

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.