Categories LJUBAV I SEKS

6 znakova koji vam stavljaju do znanja da vaša veza nema budućnost

Veza koja može da prebrodi sve probleme, opstane duži niz godina i preraste u brak, mora biti zasnovana na čvrstim temeljima, razumevanju, poverenju, sličnim ciljevima, ali i interesovanjima. Kada ovi segmenti već na početku fale jednom odnosu, trebalo bi da vam bude jasno, da sudeći po stanju stvari vaša veza nema najsvetliju budućnost. 

Kada se osvrnete na određene situacije u vezi, na vaš način komunikacije i rešavanja problema, možete mnogo zaključiti o tome u kakav odnos prerasta vaša veza…

1. Niste spremni da prihvatite jedno druga

Nedopustivo je da svoj odnos započinjete sa idejom o tome da će se jedno od vas vremenom promeniti. Ne treba da budete sa osobom koju želite da promenite, jer prava ljubav znači da poznajete i u potpunosti prihvatate osobu sa kojom ste. Kada ste u vezi za koju želite da opstane, bitno je da oboje naučite da potpuno prihvatite ono drugo, njegove mane, vrline, ali i važne životne odluke i izbore. Ako to niste u stanju, već na početku, vaša veza zaista nema budućnost.

2. Nedostaje vam razumevanja

Veza, posebno ona za ceo život, podrazumeva razumevanje i saosećajnost, jer ćete zajedno proći kroz različite faze, od  smeha do suza. Bitno je da tokom teških trenutaka jedno u drugom pronađete utočište. Ako već sada ne nailazite na razumevanje i empatiju od strane partnera, vaša veza neće izdržati sve nedaće koje vam život donosi.

3. Usamljeni ste

Ako se pored svog partnera osećate usamljeno, to je jasan znak da nešto nije u redu. Ako on nikada nije tu, kad vam je najpotrebniji, zamislite kakav će vam život biti kroz 5 godina. Da li je ta vrsta odnosa ono što zaista želite za sebe, da budete sami pored osobe sa kojom ste u vezi.

4. Odnos je jednosmeran

Veza podrazumeva da podjednako pružate i dobijate. Ako se samo jedna strana trudi, pristaje na kompromise i prilagođava se, oboma će odnos pre ili kasnije dosaditi. I dok će jednoj strani postati mučno da se prilagođava, ne dobijajući ništa za uzvrat, onoj drugoj bi mogao da dosadi partner koji je uvek dostupan i pristaje na sve.

5. Nedostatak poverenja

Ako već na početku imate potrebu da proveravate jedno drugo i nedostaje vam poverenja u svog partnera, kako ćete se sa nepoverenjem nositi celog života. Zdrava veza zasniva se na bezuslovnom poverenju, a to je nešto što se gradi od prvog dana i stiče se godinama.

6. Ne radite na svom odnosu

Kada se ponašate bezvoljno, ne slušate jedno drugo, ne rešavate sukobe i ne radite na svom odnosu, jasno je da ste digli ruke od vašeg odnosa i da i sami vidite da za vas kao par nema budućnosti.

Ako već na početku shvatate da neke stvari u vašem odnosu mogu dovesti do kraja veze, sedite i porazgovarajte sa svojim partnerom o tome šta biste mogli da promenite, kako biste poboljšali vaš odnos, naravno, ako vam je još uvek stalo.

Foto: @hendrysiary

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA