Categories LJUBAV I SEKS

9 signala da ste u vezi sa narcisom

Svi mi smo pomalo narcisi – biti svestan sopstvenih vrednosti čuva samopouzdanje. Treba ipak razlikovati ekstremni narcizam. Otkrivamo vam devet signala koji će vam pomoći da otkrijete da li ste u vezi sa narcisoidnim tipom!

Socijalne interakcije

Mnogo govori, uglavnom o sebi, često koristi zamenicu „ja“, ne postavlja pitanja jer ga drugi ne zanimaju, u toku razgovora zna tek tako da ode, možda da sebi sipa piće, a da i ne pita šta vi pijete. Na e-mailove ne odgovara, osim kad mu nešto treba, zaboravlja važne datume. Ako želite nešto da mu kažete a postoji bilo koji elektronski uređaj koji radi u blizini, neće vas primetiti i čuti. Ponekad ćete se zapitati da li ste normalni kada vidite dva lica istog gospodina, koji može na žuru da ima šarm i da bude smiren, a da kod kuće bude samo okrenut sebi.

Precenjene ideje veličine

Često vide sebe na visokim položajima, jer misle da to zaslužuju. Pre nekoliko dana čuo sam od jednog biznismena srednjeg kalibra da ozbiljno misli da će jednog dana biti predsednik države.

Zahteva stalno divljenje

Jedna od čestih potreba, koja predstavlja derivat potrebe za potvrdom identiteta izražene kod svih ljudi, ovde je dostigla maksimum. Narcis je stalno u potrazi za komplimentom, ali izostaje reciprocitet.

Samo najbolje je za njega

Da li je to mesto u loži na premijeri, najbolje mesto u ekskluzivnom restoranu, poznanstvo sa poznatima. Nećete ih nikad videti da stoje u redovima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA