Ako prevaziđete ovu fazu u vezi, imaćete dug i srećan brak

by | 2 maja, 2019

Svaka emotivna veza prolazi kroz 5 faza, a psiholozi tvrde, da samo oni parovi, koji uspešno prevaziđu treću fazu, mogu kasnije imati srećan brak, ispunjen ljubavlju. Treća faza je ona u kojoj se uzbuđenje gasi i više nas ne ispunjava pomisao da ćemo ceo dan provesti sa svojim partnerom. Dakle, reč je o fazi rutine i razočarenja. Zaista je neminovno da svaki par pre ili kasnije prođe kroz ovu fazu, izazvanu tempom našeg života, u kome nemamo vremena ni za sebe, a kamo li za romantiku.

Nije ipak sve tako crno, jer psiholozi imaju rešernje za ovaj problem, a reč je o mikro trenucima, odnosno o svega nekoliko važnih trenutaka, na koje ćete tokom dana obratiti pažnju. Potrebno je da izdvojimo svega 5 minuta sa partnerom, kako bismo se povezali i jasno mu stavili do znanja, koliko nam je stalo i da strast i ljubav među nama, nisu zaspale.

Ukoliko tokom tih mikro trenutaka, podelite male znake pažnje sa svojim partnerom, faza rutine i razočarenja završiće se i pre nego što je počela. Jer zaista ne postoji adekvatan način da se objasni važnost malih stvari i sitnih znakova pažnje za jedan emotivni odnos. Pročitajte ljubav iz njegovog pogleda i sve će vam biti jasno!

Foto: @isabelbyrnee

Pročitajte i…5 jasnih signala da ste našli svoju srodnu dušu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.