Categories LJUBAV I SEKS

Da li je preljuba moguća i u srećnoj vezi?

Kao jedan od glavnih uzroka prevare ona navodi otuđenje u vezi, naročito kod supružnika sa decom. Iako živimo u jako stresnom vremenu, u  kome je sve više vremena potrošeno na posao i decu, prema svom emotivnom partenru imamo obavezu i dužni smo da mu posvetimo pažnju. I dok smo sve više opterećeni poslom i svakodnevnim obavezama partnera zapostavljamo, ali zato od njega sve više očekujemo. Da bi se predupredio porast preljube, potrebno je promeniti ovaj model ponašanja.

Ponekad je preljuba način da jedan od partnera izbegne nametnuti i započne život koji za sebe želi. Za nekog kome je u  životu potreban izazov veza može postati suviše monotona.Takvim ljudima potrebna je vrsta izazova i impulsivnosti kako bi se osećali živim.

Mogu li veza i brak opstati nakon preljube? Ukoliko pitate strušnjake, oni jednoglasno kažu: da!

Kriza će ponekad uništiti vezu koja je izgubila svoj potencijal i ljudi će iskoristiti povoljnu priliku da iz takvog odnosa izađu. Pa ipak, ukoliko je ljubav jaka, sama sumnja na moguću preljubu trgnuće partnera iz kolotečine. Svest o mogućstvu da voljena osoba bude izgubljena probudiće ih iz stanja ušuškanosti i daće sve od sebe da zagašenu ljubav ponovo rasplamsaju, a svoj odnos sačuvaju od definitivnog kraha.

Pročitajte i…Zašto neke žene privlače zauzete muškarce?!

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA