Da li je zdravo razmišljati o bivšima?

by | 22 novembra, 2021
Da li je zdravo razmišljati o bivšima

Da li je zdravo razmišljati o bivšima zapitao se makar jednom svako od nas. A evo šta na ovu temu kažu stručnjaci.

Svaki raskid je bolan i stresan i zaista je teško osobu s kojom smo delili sve tek tako izbrisati iz života. Ma koliko se trudili, neminovno je da ćemo o njima razmišljati. Ali da li je to zdravo i kako utiče na nas? Pokušavamo da otkrijemo u nastavku.

Da li je zdravo razmišljati o bivšima

Verovali ili ne, ali stručnjaci su saglasni da razmišljanje o bivšem partneru može biti zdravo po nas. Kako kažu psiholozi, razmišljanje o bivšima je normalan proces i ne postoji vreme za koje će to proći.

Gubitak parttnera može biti nepodnošljivo za mnoge. Zapravo, mi patimo za uspomenama, zajedničkim ritualima i za budućnosti koju smo s tom osobom zamišljali.

Vreme koje posvećujemo prošlim vremenima je neophodno, kaže nauka. Potiskivanje osećanja posle raskida može da ima destruktivnu stranu. To dovodi do anksioznosti, depresije, ulaska u toksične odnose… Zbog toga nam je potrebno vreme da žalimo i da prebolimo. Sva ta osećanja su normalna i prirodna.

Pročitajte i… Zašto se ljudi vraćaju bivšim partnerima?

Ipak, postoje i negativne strane razmišljanja o bivšima. U tim trenucima postoji opasnost da počnemo da krivimo sebe. Umesto toga, savet je da razmišljate o razlogu raskida i da se foksurate na to.

Iako je normalno ponekad osvrtati se na prošle odnose, važno je da ne krivite sebe. Isto tako, prošla iskustva ne bi trebalo da utiču na buduće veze.

Pročitajte i… Važne lekcije koje su nas naučili bivši partneri

lepotaizdravlje.rsfizkes/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Jedno reagovanje na “Da li je zdravo razmišljati o bivšima?”

  1. Ljiljana tošić kaže:

    Želim poklon patike br 38. Hvala. Čitam vas redovno i baš mi se sviđate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.