Categories LJUBAV I SEKS

Govor tela: Pouzdani znakovi da vas zavodi

Zenice govore ko se kome  sviđa

Postoje četiri osnovna znaka da se nekom sviđate, a to su podignuta ramena, nožni prsti usmereni prema unutra, dlanovi okrenuti prema gore te lagano nagnuta glava uz pogled ispod uzdignutih obrva koji vas poziva da priđete bliže.

– Vidite li samo jedan od njih, to je dobar znak, no uočite li sva četiri, to je pouzdan dokaz da je ljubav u zraku – tvrdi David Givens, antropolog koji je specijalizirao neverbalnu komunikaciju i autor knjige “Ljubavni signali: Vodič kroz govor tela pri zavođenju”.

Nesvesno podizanje ramena otkriva mekšu, gotovo detinjastu stranu osobe koja vam govorom tela poručuje da je prema vama otvorena i da vam je sklona. I prsti na stopalima okrenuti prema unutra znak su da osobu jako privlačite, ali upućuju i na to da vas se na neki način plaši te stoga spontano stišće tijelo. Ako su dlanovi osobe s kojom razgovarate okrenuti prema gore kad ruke miruju ili kad gestikulira, to je znak da je ona zanemarila svoju ranjivost te vam je otvorila vrata svog srca. Ako još niste sigurni sviđate li mu se ili ne, tijekom razgovora pogledajte njegove zenice.

Dok gledamo nekog tko nam se istinski sviđa, pod udarnim dozama hormona adrenalina zjenice nam se nesvjesno šire i postaju veće, bez obzira na svjetlost. Nakon skeniranja zjenica pogledajte njegova stopala, ako su okrenuta prema vama, definitivno ste mu “napeti”.

 

Otvaranje duše znak je želje za zbližavanjem

Ako se neka osoba trudi da sa vama počne bilo kakav razgovor, to je klasičan i pouzdan znak privlačnosti i simpatije. Kad nam se netko potajno sviđa, tad se sasvim prirodno želimo s tom osobom povezati te joj se u razgovoru pokušavamo približiti kako bismo je što bolje upoznali.

 

Krađa pogleda

Ako osoba za stolom ne može skinuti pogled sa vas te vas stalno gleda u nadi da će “ukrasti” i po koji vaš pogled, to je pouzdan znak da joj se opasno sviđate.

 

Stalno je na vezi

Želi uvek biti sa vama u kontaktu te razgovarati o svemu i svačemu. Vaš telefon je usijan od stalnih poziva i nežnih SMS-ova – budite sto posto sigurni da je ljubav u zraku.

 

To je “mali” znak pažnje

On se trudi da vam ugodi i ispuni vaše želje. Ona se trudi da vam skuva nešto posebno. Reč je o emocijama koje osoba jednostavno ne može pretočiti u reči.

 

Ti si mi u fokusu

Kratak pogled ili razgovor sa vama pokreće pravu lavinu komplimenata kojima vas obasipa. Osoba oseća simpatiju i želi vas bolje upoznati, a komplimenti služe za probijanje leda.

 

Uvek na usluzi

Priskače vam u pomoć u bilo čemu što radite, uvek je tu za vas i spreman je prevaliti dug put da bi bio s vama – to je siguran znak da mu se sviđate.

 

Želim te videti

Ako ga svako malo “slučajno” sretnete na mestima gde se obično krećete, budite uvereni da to nije slučajnost, nego rezultat njegove želje da vas vidi.

 

Ako želi da mu priđeš, muškarac nosi plavo

Želite li ohrabriti tajnog obožavatelja, obucite nešto u bojama koje vas čine pristupačnijima. Muškarac će lakše prići i pokazati osećaje ženi koja nosi odeću ružičastih tonova ili boje breskve. A muškarac će obožavateljki poslati poruku da je stabilan, veran i postojan ako obuče  nešto plavo.

 

Žena jednostavno ne može skinuti pogled

Ako joj se sviđate, žena se smeši i dugo vas gleda u oči. Nesvesno, ali diskretno, naginje se prema vama te suptilno otkriva svoj vrat, ruke ili dlanove. Iako se može povezivati sa signalima nervoze, vrti li među prstima pramen kose ili lančić, ona ne zna kako bi obuzdala osećaj privlačnosti. A kako bi vam se svidela, svako malo zavodljivo prekriži noge.

Autor: N.M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA