Categories LJUBAV I SEKS

Istraživanje otkrilo: Da li Instagram zaista utiče na vašu vezu?

U vremenu u kome gotovo svako plasira svoj život na društvene mreže, one, kao fenomen vrše neprimetan, ali svakodnevan uticaj na naš život. Koliko vremena svakodnevno provodite na društvenim mrežama, umesto da se recimo posvetite svom partneru i da li društvene mreže mogu uticati na vašu vezu?

Naravno da mogu i to najčešće, ne baš pozitivno. Pre svega, ponekad usled prekomernog vremena vaš partner može da se oseti zapostavljeno i ne samo to. Plasiranje slika savršenih parova na internetu, direktno se odražava na vašu viziju i očekivanja, kada je vaš odnos u pitanju.

Jedno sociološko istraživanje pokazalo je da se čak trećina parova oseća nezadovoljno svojom vezom, kada pogleda savršene slike, drugih parova na Instagramu.

Problem u vezi izazvan ovim fenomenom društvenih mreža javlja se kada partneri počnu da posmatraju svoju vezu kroz njen plasman na društvenim mrežama.

Ko je kome lajkovao više slika? Da li ste vi postavili više zajedničkih slika ili on? Koliko su vaše fotografije dobre, u odnosu na fotke drugih parova?

Predlog je da, kako biste unapredili svoju vez i poboljšali odnos i komunikaciju sa partnerom, svedete svoje korišćenje društvenih mreža sa prekomernog na umereno i to vreme konačno provedete jedno sa drugim.

Zabavite se, uživajte u trenutku i vašoj ljubavi i ne, ne morate zabeležiti svaki trenutak fotografijom, prepustite se i uživajte u njemu!

Foto: Thinkstock

Pročitajte i…Pitali smo žene: Zbog čega se ljubav u vezama gasi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA