Categories Ljubav

10 zlatnih pravila na prvom dejtu!

Da li se i vama neposredno pre prvog sastanka mota hiljadu misli po glavi? Šta ću reći? Hoću li mu se dopasti? A šta ako mu se ne dopadnem? I mnoga druga. Svakako, ne bi trebalo slepo da se držimo svih pravila, naročito ne onih koja nam drugi nameću, ali otkrivamo vam deset pravila kojih ćete sigurno i sami poželeti da se pridržavate. 

Tačno na vreme

Potrudite se da ne kasnite na prvi sastanak jer kašnjenje će odati utisak da ste neodgovorni, nemarni, da ne umete d postavite prioritete i da ste samoživi. Pravilo broj jedan neka bude da se na prvi dejt pojavite tačno na vreme.

Isključite mobilni

Ukoliko ste se već odlučili da nekome poklonite vaše vreme, onda to zaista i učinite. Nemojte usred sastanka odgovarati na mejlove, poruke, pozive i slično. Naravno, ukoliko je neki poziv zaista neodložan, javite se, ali se pre toga izvinite što ćete na kratko telefonirati.

Vodite dijalog

Žene se često uspaniče, te iz straha doslovno ne zatvore usta ceo sastanak. Naravno, ne bi trebalo da budete ni ćutolog. Pokušajte da nađete balans, neka vaš potencijalni partner ispriča priču, vi se kratko nadovežite, pa potom opet pustite njega da kaže koju reč. Složićete se niko ne voli brbljivice.

Podelite račun

Nravno, pravi džentlmen vam to neće dozvoliti, ali na vama je da ljubazno ponudite novac za svoju kafu. Vrlo verovatno da vam neće zameriti i ukoliko te ne činite, ali ipak, lep je gest i time ćete pokazati da ste nezavisni i da vam nije potreban muškarac zbog finansijske sigurnosti.

Umereno piće

Vodite računa da na prvom sastanku ne popijete previše alkohola. Zbog visokog adrenalina može sve da krene po zlu ukoliko budete popili previše. Zato jedna čaša vina neka vam bude prava mera. Baš ukoliko vaš partner insistira na drugom piću, naručite kiselu ili običnu vodu.

Pročitajte i… Iz drugog ugla: Kako romantični filmovi loše utiču na veze?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA