12 znakova koji nagoveštavaju kraj braka

by | 18 februara, 2011

12 znakova koji nagoveštavaju kraj brakaPopraviti vezu koja srlja u propast velika je želja mnogih koji se nađu u takvoj situaciji, pogotovo kada se radi o braku. Ipak, nije na odmet znati kada je zaista došao kraj i više nema šanse da se situacija poboljša. Svaki brak je priča za sebe, ali – ipak – postoji 12 pouzdanih znakova koji govore o tome da je kraj veze neminovan.

Kada sat počne otkucavati…
Vreme je važan faktor u svakom braku, a sat počinje otkucavati kada jedna strana iznese probleme na videlo. Što više vremena prođe, a da druga strana nije uložila napore i pokušala rešiti spornu situaciju, to su manje šanse da će brak opstati.

12 znakova koji nagoveštavaju kraj brakaRazdvajanje…
Ukoliko partneri u braku provode sve manje vremena zajedno i udaljavaju se, situacija je alarmantna! Ako je osećaj koji obuzima jedno od partnera, kada nije pored voljene osobe, olakšanje – to je znak da je na putu da odustane od veze.

Nerešeni problemi…
Kada jedan partner stalno iznosi problem i traži pomoć u njegovom rešavanju, jasno stavlja do znanja kako brak neće uspeti ukoliko se  problem  ne reši zajedničkim snagama.

12 znakova koji nagoveštavaju kraj brakaJedna strana ne želi pokušati…
Jedan partner ne može sam popraviti situaciju, bez obzira na količinu uloženog truda. Ukoliko se stanje ne promeni duže od godinu dana, najbolje je odustati.

Brak bez poštovanja…
Jedan od glavnih aspekata zdravog braka je međusobno poštovanje. Nestane li, partner će se konstantno osećati odbačeno, a svaki razgovor će – zapravo – biti napad ili odbrana.

Tim koji se raspada…
U zdravom odnosu partneri čine tim koji se podržava u svemu, od roditeljstva do karijere. Ukoliko se tim raspadne i svako krene svojim putem, brak je u ozbiljnim problemima.

Prevara…
Prevara je veoma opasna za svaki odnos, a sam prekid afere nije dovoljan da bi se stvari vratile na staro. Ipak, jedno je sigurno, ukoliko partner koji je počinio preljubu odluči zadržati prijateljski odnos s trećom osobom, stvari neće krenuti na dobro.

12 znakova koji nagoveštavaju kraj brakaNišta bez kompromisa…
Važan deo braka je nastojanje da se ispune partnerove želje i potrebe, ali tako da se ne ugroze vlastite. To je večno balansiranje između davanja i uzimanja. No, ukoliko jedan od partnera nije spreman na kompromis, odnos će naići na poteškoće.

Konstantne afere…
Uobičajeno ponašanje nakon afere su moljakanje, izvinjenja i obećanja. Međutim, ako je neko od partnera “serijski” preljubnik, ništa od toga neće pomoći.

12 znakova koji nagoveštavaju kraj braka

Prebacivanje odgovornosti…
Ponekad, kad ne postoji želja za brakom, osoba jednostavno nije spremna na monogamiju. Još je gora činjenica da uvek uspeva okriviti drugu stranu za neuspeh.

Neslaganje oko planiranja porodice…
Ukoliko jedan od partnera ne želi decu, dok drugi mašta o velikoj porodici, ta je veza osuđena na propast.

Izbegavanje otvorene komunikacije…

Ne postoji problem koji se ne može rešiti otvorenim i iskrenim razgovorom. No, nedostatak takve komunikacije, loš je znak za brak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.