Categories Ljubav

8 seksualnih fobija i fenomena

Da li ste čuli za seksoreksiju ili možda tehnoseksualnost? U svetu seksualnih tajni čovečanstvo nikada neće prestati da izmišlja “toplu vodu”. Pogledajte osam najčešćih seksualnih fenomena i fobija.

seks1

Seksoreksija

Složenica seksa i anoreksije odnosi se na ljude koji se odriču seksa zbog straha da ne budu povređeni. Bilo da su nezadovoljni vlastitim telom i izgledom, bilo da se hronično boje intimnosti jer u tom slučaju previše emocionalno reskiraju. Uglavnom “pogađa” žene između 18. i 30. godine, a jedan od ključnih simptoma je opsednutost osobe vlastitom debljinom, kako stvarnom tako zamišljenom.

Socioseksuanost

Socioseksualnost se čak kvalifikuje za Vikipediju, a reč je zapravo barometar koliko je osoba otvorena za novi seksualni kontakt. Američki sociolozi upozoravaju da lakše stupanje u polne odnose ne znači odmah i promiskuitetnost, već jednostavno činjenicu da osoba nema problema s razdvajanjem seksualne privlačnosti od emocionalnog odnosa.

Gastroseksualnost

Gastroseksualci su muškarci koji žene osvajaju svojom kulinarskom ekspertizom, a uglavnom je reč o muškarcima malo jačeg socijalnog statusa između 25 i 45 godina. Dok jedni tvrde da su gastroseksualci oni muškarci koji kuvaju da bi impresionirali i zaveli ženu, i pritom istinski uživaju, drugi smatraju da je to samo trend koju su promovisali čuveni šefovi i velike medijske zvezde, poput Gordona Remzija, Džejmija Olivera i Rudolfa van Vina.

Adrenoseksualnost

Nakon invazije metroseksualaca u devedesetima, seksolozi su odlučili da nas zabave novom vrstom muškaraca – adrenoseksualcima. Navodno se 41 odsto britanskih muškaraca kvalifikuje za definiciju muškaraca zavisnih o adrenalinu. Brojka iz godine u godinu raste, neke analize pokazuju da interes za ekstremne sportove raste za 30 odsto godišnje.

Tehnoseksualnost

Termin je “patentirala” modna kuća Calvin Klein još 2005. godine, a odnosi se na narcisoidno feminizirane muškarce s posebnim fetišom na gadžete.

Googleseksualnost

Kategorija u koju je, pre ili kasnije, svrstan skoro svaki korisnik interneta. No, ovde pričamo o frajerima koji provode sate i sate surfujući besplatnim pornografskim stranicama.

Makroseksualnost

Makroseksualnost ne opisuje seksualnu opsednutost velikim stvarima. Naprotiv, radi se o osobama koje uzbuđuje praktično sve što se pomera. Dakle, jednako ih može uzbuditi pogled na pingvina ili Anđelinu Džoli.

Sexercise

Ovaj termin opisuje ljude koji upražnjavaju seks isključivo zbog kondicije i suvišnih kalorija.

Autor: Life Content

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA