Kada si singl i imaš 30+ jedino ti ostaju frajeri sa greškom

by | 8 marta, 2017
Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina "Lepota i Zdravlje"

Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina „Lepota i Zdravlje“

Bila sam sinoć sa kolegama na jednom događaju i malo po malo, reč po reč, dotakli smo se fenomena singl žena nakon napunjenih trideset godina. Šta njima ostaje? Kakvo je tržište za njih? Ima li još uvek singl muškaraca tih godina ili je neophodno spustiti kriterijume?

Sve veći problem čiji uzrok i razlog naslućujemo, ali niko sa sigurnošću ne može da tvrdi. Svi žele kvalitetnog partnera i svi se kunu da su i oni takvi, a svi su i dalje sami. Malo ko zna šta želi, ali mnogi znaju šta ne žele. Lajf-koučeri tvrde da je baš u tome problem, ali statistika se ne menja, pa čak ni na dan, ni na sat. Gde god se okrenem oko mene singl ljudi, a kad ih spojiš oni ne žele jedno drugo. Sastavili smo spiskove must have vrlina za ovu sezonu kao da biramo idealnu outfit kombinaciju za javnost, a možda je baš fora da odaberemo carevo novo odelo i da se ogolimo do koske kako bismo otkrili uzrok ili posledicu?!

Foto: Pixabay

Kada dođeš u neke godine (najčešće one kada su više i komšinice odustale od postavljanja pitanja „Kada ćeš se udati“), tada si već uveliko zagazila u jednu vrlo specifičnu monodramu u kojoj je u manjoj ili većoj meri sve već unapred izrežirano. Naravno, ukoliko se i dalje budeš držala svojih „pravila“ od kojih ni po cenu života ili „ma taman da je i zadnji“ ne bi odustala.

A postoji i druga predstava na čijoj pozornici ćeš moći da zaigraš u paru ukoliko prihvatiš činjenicu da bi sledeći partner trebalo da bude „roba sa greškom“.

Ukoliko je muškarac fin, kulturan, vaspitan, samostalan, uspešan, društven, finog izgleda i lepih manira, najverovatnije je već zauzet! Šta onda sing devojkama ostaje? Singl devojke mogu jedino da se nadaju muškarcu koji je razveden, ima bivšu ženu ili dete, možda čak i dva. Možda ćete naići na samca ali koji je do pre par meseci jurio karijeru i sada ima 35+ i ima samo novac, nekretnine i nimalo osećaja za ljubav i nežniju polovinu. Kada pređete tridesete tada se izbor sužava, i kada stariji savetuju da „spustite kriterijume“ misli se da budete otvorene da prihvatite muškarca kojeg možda ne biste nikada ni pogledale.

To ne znači da će vaš izbor biti loš, niti da pristajete na manje od onoga što sebi želite, dapače, „muškarac sa greškom“ može biti daleko srećnii izbor, naravno ukoliko on sam nema problem sa samopouzdanjem zbog svoje pošlosti.

Drevna japanska tehnika kojom se stare stvari, slomljeni predmeti, restauriraju zlatom i kao takvi postaju unikati od izuzetne vrednosti, me je podsetila kako naš pogled može uticati na to kako ćemo životne izazove posmatrati. Možete na takvom muškarcu uvideti mane zbog njegove „slomljenosti“, a možete verovati da će baš zbog slomljenosti još više vas ceniti  i pokazati zahvalnost što ste mu pružili priliku uprkos svemu. Na vama je da izaberete hoćete li pružiti priliku uprskos ljubavi ili ćete prkositi ljubavi!

Pročitajte i… Ljubomora i svađa kao dokaz ljubavi?!


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Jedno reagovanje na “Kada si singl i imaš 30+ jedino ti ostaju frajeri sa greškom”

  1. ana kaže:

    Ju! Mnogo kontradiktornosti u tekstu. Bespotrebno se generalizuje. Prava osoba se može pronaći u svakom životnom dobu, izbori se sužavaju samo ako se ljudi povuku i zatvore u sebe. I ko uopšte ima pravo da nekog označava ,,feleričnim“ ukoliko za sobom ima životno iskustvo poput razvoda ili dece…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.