Categories Ljubav

Muškarci odgovaraju: Da li manjak novca u džepu utiče na njihovo samopouzdanje?

Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina "Lepota i Zdravlje"
Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina “Lepota i Zdravlje”

Juče sam sa drugaricama otvorila debatu na temu uzročno-posledične veze između finansijskog stanja nekog muškarca i njegovog samopouzdanja. Nizala su se mnoga pitanja i nedoumice, poput: Da li će muškarac odbiti viđanje sa devojkom zato što nema novca? Da li će zbog tankog novčanika biti isfrustriran, a isfrsutiranost pokazivati kroz nezainteresovanost ze lepši pol? Da li će ga manjak novčanih sredstava podstaći na ambicioznost ili na prihvatanje činjenice i ne preduzimanje nikakvih koraka?

Već izvesno vreme sam u svoju “politiku življenja” uvela jedan, za mene novi, fenomenalni metod uz pomoć kojeg se daleko bolje nosim sa pojedinim činjenicama. kada si mlada, zelena jedino ti je važno da tvoj potencijalni frajer ima holivudski osmeh, telo kao maneken, crnu kosu i zelene oči. Ne mora ništa posebno da kaže, ne mora da bude mnogo ni pametan, sve dok je lep. Ali kako ti broj godina raste, tako ti vremenom i očekivanja rastu, ali ne ona negativna očekivanja koja bi se bolje opisala pridevom – kriterijumi – nego, jednostavno, vremenom shvatiš da od lepote niko nije naučio ništa novo, da lepota ne zasmejava i da sa lepotom ne možeš da platiš račune. Tako da vremenom ti izgled postane manje bitan.

Foto: Pixabay.com

Kako ti vreme donosi druge sitacije i očekivanja, tako ti donosi i raznorazne situacije sa kojima počneš neminovno da se susrećeš, zato sam uvela metodu koja se zove PITAJ! Kada ti nije jasno zašto te frajer ne zove posle dejta, a uredno se javlja u vidu lajkova na društvenim mrežama ili u vidu Insta pregleda, a tebe takva situacija žulja, ti lepo pitaj. Ako vidiš da je muškarac zainteresovan za tebe, ali nikako da te pozove na kafu i u bioskop ti lepo pitaj. Kao na času u školi kada ne razumeš gradivo. Back to childhood! Život ne bira.

Zato sam ja kao i svake nedelje, kontaktirala četiri druga i postavila im pitanje: “Da li manjak novca u džepu utiče na samopouzdanje muškarca? I evo šta su oni odgovorili:

Pročitajte i… Odložite krunu, dame! Princ na belom konju neće doći…

Kliknite na sledeću stranu…

1 komentar

  1. Ovaj tekst me je podsetio na nešto što je Branislav Lečić rekao u intervjuu, koji sam s njim radila za stoti broj “Lepote i zdravlja”. Prošlo je skoro osam godina, a ove njegove reči su jako aktuelne:
    Suština ljubavi više ne može da funkcioniše kao u romanima, gde njih dvoje nemaju ništa, ali se vole. Danas, kad nemate novac u džepu, osećate se impontentno, bez obzira da li ste muškarc ili žena. Taj aspekt ne možemo da potcenimo, ali je nužno postaviti pitanje ravnoteže i vrednosnog sistema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA