Muškarci odgovaraju: Zašto kažu „Volim te“ čak i kada to ne misle?

by | 23 marta, 2017

O da, muškarci nekad kažu „Volim te“ čak i kada to ne misle. Ni sama nisam verovala, ali nekoliko mojih prijatelja mi je potvrdilo da su i sami makar jednom izustili ovu, kako poni kažu „belu laž“. Naravno zaintrigirao me je zašto govore ono što ne misle pa sam im ovog četvrtka postavila to pitanje.

Foto: Pixabay

Nemanja: Usiljena fraza za dobrobit čovečanstva. Nekad je lakše slagati nego objašnjavati, to je kao kad žene glume orgazam, ne rade to zbog sebe nego zbog drugog, tako i ovo. Dokle god žene budu lažirale orgazme dotle će muškarci izjavljivati ljubav. A žene bi mogle malo više da se fokusira fokusiraju na to šta bi one trebalo da rade, a ne šta muškarci ne rade ili mnogo rade.

Miloš: Iskreno i sam sam nekoliko puta rekao te famozne dve reči, ali zato što sam u tom trenutku zaista tako mislio, čak i kada je možda bilo prerano. Jednostavno osetio sam potrebu da kažem i tada sam rekao. Mada sada mi je jasno da nisam zaista tako mislio, već da je to bila najverovatnije strast u tom trenutku, a ne ljubav. Nisam imao nameru da manipulišem s te dve reči, niti da izvabim nešto što mi ne pripada ukoliko ih ne kažem, već me je samo poneo trenutak.

Petar: Zato što ako to ne kažu rizikuju da im se poljulja sve što imaju. Ne znači da ne misle, ali ego je to. Nije lako prelomiti to preko usta. A kad vidiš da se javlja pritisak zbog toga onda je bolje reći i bilo kako nego nikako. Ženama iz nekog razloga te dve reči znače i više nego mnogo drugih dela koja upravo to pokazuju i dokazuju. Morate da ČUJETE to iz naših usta. Zašto? Pa to ne znam. Sve što pokušavam da objasnim je da: Žena iako ima muškarca koji ispunjava sve njene kriterijume koje želi, i pažljiv je, i grub po potrebi, i mudar, i voljan da sasluša, i pomogne, i učestvuje, i da inicira, ali ukoliko nije rekao „volim te“ ništa se ne važi, bez obzira što na sve načine dokazuje ljubav.

Darko: Nije mi poznat takav slučaj, ali znam mnogo drugara koji su osećali ljubav, ali to nikada nisu rekli. Zašto bi neko pričao da voli nekoga ukoliko to zaista ne oseća pretpostavljam da je stvar koristi i manipulacije. Mada nisu mi jasni ni frajeri koji se plaše da kažu, ali šta znam, postoje i takvi.


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.