Na prvi pogled…

by | 24 januara, 2011

Postoji li ljubav na prvi pogled? Ako su vam ikad zaklecala kolena i ako ste osetili leptiriće u stomaku i snažan pritisak u grudima koji zaustavlja dah i sapliće jezik samo zbog nečijeg pogleda, onda već znate odgovor. Pitali smo naše sagovornice da li se sećaju prvog pogleda koji su razmenile sa ljubavlju svog života.

Na prvi pogled...

Teatralnost je prestala da mi smeta
Sonja Bjelac (27)
u vezi četiri godine, verena tri
Bila sam na zabavi sa drugaricama. Prišao nam je neki momak i započeo razgovor. Dok smo ćaskali, stalno je donosio pića i grickalice, pridržavao kapute, pomerao stolice…. Pomislila sam kako me nervira ta lažna teatralnost. Onda smo sa vremena i dnevne politike prešli na film, muziku, putovanja, filozofiju… Sve me je manje nervirao, a sve više oduševljavao. Kada me je pre tri godine zaprosio na najromantičniji način na svetu, teatralnost mi nije smetala. Naprotiv, rekla sam DA.

Počelo je kao šala
Vlastimira Stanković Ruškuc (43)
U vezi petnaest godina, u braku deset
Hm, prvi put sam pomislila da liči na Indijanca, jer je imao dugu, crnu kosu vezanu u rep i tamniji ten. Radila sam u kafiću i jedno veče sam u šali za šankom viknula: ”Pa, dobro, hoće li ovde mene neko da oženi?”. On se, siromašak, javio sa drugog kraja šanka, digao ruku i rekao: ”Pa, evo, ja ću”. To je bilo 1996. godine, uselio se kod mene tokom bombardovanja 1999, venčali smo se u decembru 2001. i dobili smo ćerkicu u aprilu 2002. A počelo je kao šala. Šta je presudilo? Bio mi je lep i „normalan“. Prilično. Osim toga, podsećao me je nekako na sve ono što sam oduvek imala: topli porodični dom, čamac i pecanje na Dunavu, mnogo prijatelja. Za brak nije potrebno mnogo više od toga. 🙂

Od ljubavnih ceduljica do preslatkog sinčića
Mirjana Ilić (30)
U vezi trinaest godina, u braku tri godine
Bilo je to 1995. godine. Kretala sam na more i pored autobusa ugledala najslađeg momka sa najlepšim očima. Međutim, devojčica koja je tek upisala srednju školu, sa konjskim repićem, u teksas šortsiću i majici na bretele nije bila dovoljno atraktivna da se u nju na prvi pogled zaljubi jedan osamnaestogodišnjak. Tada sam prvi put izgubila tlo pod nogama. Vratila sam se sa mora ubeđena da ga više nikada neću videti. Dva dana potom ugledala sam ga na školskoj fotografiji mog rođenog brata. Bila sam očajna, jer brat nije hteo da se meša. Pet godina mi je proteklo u pisanju ljubavnih ceduljica i gledanju njegovih fotografija, a kad bismo se slučajno mimoišli, osećala sam da će mi srce iskočiti iz grudi. A onda, sasvim neočekivano, brat ga je pozvao na moju rođendansku žurku. Sutradan me je prvi put poljubio. Prošlo je još deset godina i on me je poljubio nakon sudbonosnog DA. I jutros me je poljubio dok smo se mazili sa našim malim Vukom. 🙂

Kao raštimovani klavir
Jelena Sudarski (33)
Pet godina u braku
Otišla sam na konkurs za posao u lokalnu TV stanicu. Dok su trajale pripreme za poslovni intervju, prolazili su pored mene sve neki lepi, zgodni, naparfemisani… A onda je naišao i jedan kao raštimovani klavir. 🙂 U pušioni, sedeo je u ćošku, sa sve „palmom“ na glavi i urokljivo me gledao. Pomislila sam: ”Ha… ha…ha – baš je smešan!” I, ako me danas pitate zašto sam se pre pet godina udala za njega, nemam pojma, ali eto dvoje lepe dece, tako da mogu reći da mu je skoro sve oprošteno. Vremenom se malo i modifikovao ali – ne puno. Ne zameram mu ni stomačić preko pojasa – to je ljubav. 😉

Slučajni susret u nekom drugom gradu
Jovana Samac (26)
Pet godina u vezi
Viđala sam ga često. Ponekad i prečesto. Bio je momak moje drugarice. Dve godine, nas pet drugarica družilo se intenzivno, a često bi nam se pridružio i momak jedne od njih. Samim tim, on mi nije bio zanimljiv. Nakon završetka srednje škole, naša mala ekipa više nije bila na okupu – svako je otišao svojim putem. Možda bih na njega i zaboravila, da jednom u nekom sasvim drugom gradu nisam naletela na poznat par očiju. Ali sa nekim novim pogledom, na koji nisam ostala ravnodušna. Imala sam utisak da ga prvi put vidim, a njegov pogled me je pogađao pravo u srce. Čak i posle pet godina veze, od tog pogleda klecaju mi kolena.

Nepoznati „vodič“ je postao ljubav mog života

Slavica Vukelić (52)
U vezi trideset i tri godine, u braku trideset
Na prvoj godini fakulteta bila sam potpuno izgubljena. Nisam znala čak ni u kom amfiteatru se održavaju određena predavanja. Požalila sam se društvu u kojem su bili i stariji studenti. Jedan od njih je sutradan došao sa precizno nacrtanom mapom fakulteta i mojim rasporedom predavanja. Dok sam uzimala taj papir od skoro nepoznatog momka, pogledi su nam se sreli. Osetila sam leptiriće u stomaku i pomislila kako više nikada ne želim da se odvojim od njega. Ta želja mi se ostvarila. Već trideset tri godine osećam se sigurno i zaštićeno jer je ON pored mene.

“Jedno veče sam u šali viknula: ‘Pa, dobro, hoće li ovde mene neko da oženi?’ On se, siromašak, javio sa drugog kraja šanka, digao ruku i rekao: ‘Pa, evo, ja ću’.”Na prvi pogled...

Vojnik iz autobusa
Olivera Grujić (36)
U vezi četrnaest godina, u braku deset
Kada sam ga prvi put ugledala, nosio je vojnu uniformu i čitao je knjigu. Bilo je to u autobusu na liniji na kojoj sam se redovno vozila. Viđala sam ga često. Uvek je bio duboko zadubljen u knjige. Jednom sam stala pored njega i zagledala se u knjigu, pokušavajući da pročitam naslov. Odjednom, naslovnica knjige stvorila mi se ispred očiju. Uplašena zbog tog naglog pokreta, podigla sam glavu i susrela se sa njegovim nasmejanim očima. Od straha i blama izletela sam iz autobusa stanicu ranije. Sutradan mi je prišao, izvinio mi se i pozvao me je na kafu. I, tako je sve počelo. Sada smo već skoro petnaest godina zajedno. On više ne nosi uniformu, ali zato sa istim žarom voli knjige. I mene!

Nesvakidašnja porudžbina
Jelena Spasojević (31)
Sedam godina u vezi
Jedno veče u kafiću na plaži, gde sam radila, ugledala sam nečije oči. Bile su pomalo zaklonjene kačketom, ali u njima sam videla nešto što mi je budilo čudan osećaj u stomaku. Stajao je blizu šanka i nije odvajao pogled od mene. Prišla sam mu i pitala ga da li želi još nešto da poruči. Rekao je: „Tvoj broj telefona!“ Pomislila sam kakav je to bezvezan kliše i odbila da mu ga dam. Dolazio je svako veče, stajao je u uglu i netremice me posmatrao. Rekao je da će to raditi sve dok mu sama ne dam broj telefona. Dodao je da ga je on već odavno nabavio, ali da ga neće okrenuti sve dok mu ga ja lično ne dam. To me je “kupilo”. Naša ljubav traje već sedam godina, a ja često i danas zadrhtim kada osetim njegov pogled na sebi.

Moja misija bila je da ga osvojim
Biljana Vlajković (29)
Četiri godine u vezi
Kada sam ga prvi put videla, toliko me je očarao da sam odlučila da mora biti moj. Bio je najlepši i najzgodniji momak na svetu. Nakon stotinu nameštenih incidenata, poput slučajnog gurkanja u prolazu ili na plesnom podijumu, otvorenog zagledanja i slično, konačno smo se sreli na jednoj žurci – jedan na jedan. Više nije mogao da pobegne, bukvalno sam ga pritisla uza zid. Rekla sam mu da mi je dojadilo to otvoreno muvanje, da mi se veoma dopada ali da više ništa neću da preduzimam, jer je on na potezu. Zamolio me je da ga pustim da prođe i za minut se vratio sa dve čaše šampanjca. Napustili smo žurku i celu noć proveli sami na krovu zgrade. Od tada se više ne rastajemo, a na proleće ćemo se venčati.


6 NAJUPEČATLJIVIJH FILMSKIH POLJUBACA
Oni su obeležili istoriju filma, a i naše živote (bar na neki način!)

Filmski poljubac 1 Debra Ker i Bert Lankaster
Vlažna tela na plaži i, za ono vreme, smeli poljubac Debre i Berta obeležili su holivudski klasik Odavde do večnosti, snimljen 1953. godine.

Filmski poljubac 2 Maza i Lunja
Scena koja budi romantična osećanja: Dva neodoljiva psa u klasiku Volta Diznija iz 1955. godine  razmenjuju poljubac nad tanjirom testenina.

Filmski poljubac 3 Leonardo Dikaprio i Kejt Vinslet
Ovaj poljubac iz filmskog hita Titanik, snimljenog 1997. godine, našao se na trećem mestu Forbsove liste najprofitabilnijih poljubaca na filmskom platnu.

Filmski poljubac 4 Kirsten Danst i Tobi Mekgvajer
Čuveni “obrnuti” poljubac između slatke Meri Džejn i Spajdermena, u filmu o ovom junaku iz 2002. godine, dobio je MTV nagradu za najbolji filmski poljubac.

Filmski poljubac 5 Rejčel Mekadams i Rajan Gosling
Susret ovo dvoje dugo razdvojenih ljubavnika obeležio je strastan poljubac na kiši, u filmu Beležnica, iz 2004. godine.

Filmski poljubac 6 Hit Ledžer i Džejk Gilenhal
Dvojica kauboja uživaju u zabranjenoj ljubavi u sjajnom filmu iz 2005. godine Planina Broukbek, koji je bio nominovan za Oskara.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.