Najčešće TEME među ljubavnim partnerima

by | 27 aprila, 2010

Nedavno istraživanje koje je objavio časopis „Psychological Science“ ukazuju da postoji devet tema koje su najznačajniji pokazatelji koliko je nečija veza jaka:

 

parovi


Neprijatni trenuci
Ukoliko sa svojim partnerom možete da pričate o neprijatnim situacijama koje su vam se desile i o najsramotnijim momentima svog života, vi ste savršen par.

 

Politički stavovi
Kada je politika u pitanju, ne morate, naravno, da se slažete oko svega, ali bi trebalo da budete otvoreni za sve opcije. U dobroj i zdravoj vezi, obe strane iznose svoje stavove i shvatanja i to nikako ne sme i ne treba da bude razlog za ljutnju.

 

ParoviStrahovi i nesigurnosti
Kada sa partnerom pričaš o onome zbog čega ste noću budni, na primer, pokazuješ svoju ranjivost i rizikuješ da budeš povređen, ali postoji i mogućnost da te on shvati i da ti pomogne.

 

Detinjstvo
Sećanja iz detinjstva su veoma zanimljiva tema za razgovor i u tome ćete oboje uživati i verovatno se slatko ismejati. Ali, što je mnogo važnije, na ovaj način ćete otkriti kakvo je bilo njegovo odrastanje i kako je postao čovek koji danas jeste.

 

Prethodne veze
Ovo je, slažemo se, osetljiva tema. Niko ne voli da priča o bivšim vezama, ali ni da sluša. Pa ipak, postoji razlika u tome da li on dok priča još uvek čezne za bivšom devojkom ili je možda ogorčen na nju ili jednostavno, smireno, bez mnogo uzbuđivanja priča o onome što je nekad bilo i što se završilo. Ovo je takođe bitno, jer ćete dosta otkriti o njegovom ponašanju, navikama i stavovima prema ženama, piše „Blic“.

 

Porodični život
Veoma je važno da znate sve o tome kakav odnos ima vaš izabranik sa svojom porodicom i kako su ga vaspitavali. Pogotovo ako planirate budućnost sa tim čovekom.

 

Trenutna dešavanja
Pitajte ga što češće šta misli o onome što se dešava u svetu, kako gleda na svetski poredak, na ekonomsku krizu, na 3D televizore, šta misli o filmu „Avatar“… Sve to će vam pomoći da se zbližite i da razvijete nova interesovanja.

 

parovi

 

TV i filmovi
Ako ovu stavku uporedimo sa politikom, izgledaće veoma plitko. Pa ipak, i ovo može da vam pokaže dosta o partneru. Nakon što zajedno odgledate film, pitajte ga sve o motivima nekog lika iz filma, o zaverama, spletkama… Saznaćete o njemu više nego što očekujete.

 

Budućnost
Razgovor o zajedničkoj budućnosti nijednom paru nije naročito prijatan. Zato ga ne pritiskajte ovim pitanjem i ne potežite priču o braku i deci, ali treba da znate sve o njegovim željama, ciljevima i nadama.

 

Izvor: Blic

Jedno reagovanje na “Najčešće TEME među ljubavnim partnerima”

  1. Alex kaže:

    Dosta dobro napisano, pokriven je svaki aspekt veze. Odličan članak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.