Categories Ljubav

Od sada se možete razvesti preko Fejsbuka

Grad Njujork konačno je dopustio svojim žiteljima da brakorazvodne postupke obavljaju preko Fejsbuka – ali samo u slučaju nužde.

foto: ThinkstockPhotos
foto: ThinkstockPhotos

Za to se možete zahvaliti slučaju Eleonore Bajdu. Ova žena je godinama pokušavala da podnese papire za razvod nekadašnjem suprugu, ali nikako nije mogla da ga nađe. Na kraju je od suda zatražila da mu iste prosledi putem Fejsbuka, što joj je dopušteno i njegov potpis je nakon toga proglašen punovažnim.

Stvar je u tome da ova Amerikanka sa svojim suprugom nije živela već nekoliko godina, a budući da on nema stalno prebivalište, niti stalnu internet adresu, komunicirali su isključivo preko telefona ili Fejsbuka. I to retko. Nakon što je on odbio da mu se papiri uruče, prestao je da joj se javlja na telefon, a nesrećna žena je čak unajmila privatnog detektiva da ga nađe – ali bezuspešno.

No, sve se preokrenulo kada joj je sudija iz Njujorka dopustio da mu skenirane papire za razvod pošalje u privatnoj poruci na Fejsbuku. Znate kako Fejsbuk uvek obaveštava da je neko pročitao vašu poruku? Pa, nakon toga izgovora nije bilo i ova dama je napokon dobila dokaz da je njen bivši konačno primio papire. Namajući više kud, on je iste i potpisao i sada su oni napokon rastavljeni, a Eleonora konačno može da stupi u brak sa novim izabranikom svog srca (za kojeg se nadamo da je malo manje “misteriozan” od prošlog).

Sve u svemu, posle svih onih optužbi da Fejsbuk uništava veze, konačno nešto dobro i od njega!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA