Kako vratiti bivšeg bez prevelike drame

by | 29 novembra, 2012

Robert Patinson i Kristen Stjuart ponovo su zajedno. No, pre konačnog pomirenja odredili su period u kojem će proveriti da li su zaista stvoreni jedno za drugo. To je pametan potez, kaže stručnjak za muško-ženske odnose Andrea Sirtes. Poslušajte njene savete i vratite svog bivšeg bez prevelike drame.

Odredite probni period važe veze

Kada ste se jednom složili da vašoj vezi date još jednu šansu, recite svom partneru da ste uzbuđeni zbog vašeg pomirenja, ali da prethodno želite da raspravite o svemu što vam smeta kod njega. Nakon svega, postoji razlog zašto ste raskinuli. Može se desiti da zaboravite na problem koji je uzrokovao vaš rastanak ukoliko u pomirenje uplovite prevelikom brzinom. Potrebno je da razgovarate o tome.

Neka probni period traje tri meseca

… najmanje. U tom periodu ophodite se što bolje prema partneru, a nakon samo nekoliko meseci vratićete vašu vezu u normalu. U tom trenutku moći ćete da vidite da li su se stvari u vašoj vezi promenile u dovoljnoj meri da odgovaraju oboma.

Glasnio recite šta vam smeta

Ako primetite da je vaš partner zaboravio da vam se javi kada je u izlasku sa svojim društvom (a to je bio jedan od razloga vašeg raskida), nemojte to da zanemarite. Veoma je bitno da svom partneru date doznanja da vam određene stvari smetaju i treba da se promene.

Postavite granice

Morate da pronađete rešenje koje će odgovarati i vama i vašem partneru. Ako želite samo da razgovarate prvih nekoliko meseci nakon pomirenja i još uvek niste spremne za fizički kontakt, recite to svom partneru.

Ne izlazite s drugim ljudima

Iako oboje mislite da je dobra ideja da se viđate s drugim ljudima u toku probnog perioda, ne bi vam to preporučili. Izlasci s drugim osobama mogu samo da zakomplikuju vaš odnos. Oboje ćete biti ljubomorni, a ukoliko ostanete zajedno, prebacivaćete to jedno drugom.

Ne useljavajte se u zajednički stan

Znamo da vam to zvuči primamljivo, ali najbolje bi bilo da sačekate da prođe probni period. Zašto? Treba da budete razdvojeni određeno vreme da biste hladne glave razmilsili o vašoj vezi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.