Volim, dakle poklanjam…

by | 19 aprila, 2009

poklonIako možda mislite da su pokloni za godišnjicu, rođendan i „ženske“ praznike samo puka obaveza koja stvara pritisak, slatko iščekivanje i iznenađenje (ponekad i neprijatno!), ipak su ono što svi želimo, kako da osetimo, tako i da izazovemo kod drugih. Osim toga, izbor poklona je kompleksna „provera stanja“ u vezi, čak može da bude i prognoza njene budućnosti. Objektivno, ono što vam mi, muškarci, najčešće kupujemo jeste (najčešće) posledica kombinacije ignorisanja i panike u poslednjem trenutku, mada i u ovom ludilu postoji određena metodičnost. Dakle, čak i ako ove godine dobijete nešto što ste najmanje želeli, nemojte biti ljuti – umesto toga, sažalite se na nas!

POKLON: Nakit
Pa, muškarci znaju da svrake nisu jedine ptičice koje vole sve što sija! Tako kaže moj prijatelj Danko. I premda će nas obliti hladan znoj ukoliko nam nekoliko dana pre rođendana kažete: „Želim prsten!“ (čak i ako mislite samo na ukras za mobilni), kupovna nakita prilično je riskantan poduhvat. Uglavnom je to zbog vrste kutije u kojoj se on pakuje. Upravo zbog toga, mnogo su veće šanse da dobijete ogrlicu ili narukvicu nego, recimo, minđuše – čisto da ne biste zbog oblika kutije pomislili da je… hm, „onaj“ prsten. No, na stranu fobiju od vezivanja, mi znamo da doživljavate nakit na isti način kao i mi – kao istinski simbol ljubavi i bliskosti. 

 

POKLON: Brendirane stvarčice
Moj prijatelj Robert zaklinje se da je par crvenih salonki sa visokim potpeticama najbolji rođendanski poklon koji je ikada kupio svojoj dragoj. Na osnovu čega on to tvrdi? Pa, zato što ga je njegova ljubav dočekala na vratima u cipelicima i… ni u čemu drugom! Ako nas zateknete u spavaćoj sobi sa ženskim časopisom u ruci (ili još gore, kako nevešto pokušavamo da ga gurnemo pod krevet), nemojte da brinete. Nije ono što mislite! U tom slučaju, zapravo, proveravamo kakve se tašne nose, kao i gde mogu da se kupe. Kupovina ženskih cipela i odeće dokaz je da pokazujemo interesovanje za stvari koje i vas zanimaju. Naravno, govori i o tome da i mi imamo ukusa. Plus, nikad se ne zna, možda istovremeno osluškujemo žensku stranu svoje ličnosti – mada nas, u suštini, najviše zanima vaše žensko biće.


POKLON: Predmeti za kuću

Elem, moja draga prijateljica Tanja nije mogla da shvati zbog čega joj je njen (nedugo potom) momak, pre nekoliko godina, poklonio set kuhinjskih noževa. Njemu se to učinilo kao praktičan poklon, dok je Tanjina prva pomisao bila da odmah isproba (bar) jedan nož na njemu! Ipak, morate da znate jednu stvar – ono što muškarci ne razumeju, kada su pokloni u pitanju, jeste to što žene UVEK žele nešto što im zapravo NE TREBA. Dakle, ako vam dragi pokloni nešto neinspirativno, a praktično, nemojte to da shvatite kao odraz njegove očajničke želje da raskine sa vama. Umesto toga, neka vam laska to što razmišlja o vašim osnovnim potrebama.
Zato, ako vam kupi vagu za merenje težine, to ne znači da misli da ste se ugojili, već da je svestan (kakva opažajnost!) da u stanu nemate nijednu. Sorry, ali kako je mogao da zna da ste je sakrili u špajz, i to na najvišu policu?


POKLON: Električni aparati

Hm, ovo ćemo prilično teško „uviti u celofan“, naročito ako sumnjate da vam je dragi kupio nešto što zapravo on silno želi (najnoviji model mp3, DVD plejera ili laptop!). No, nemojte biti isključivi – možda samo želi da podeli sa vama neki od svojih „hobija“. A ako je mp3 „napakovan“ vašim omiljenim pesmama, to zapravo pokazuje da je spreman da utroši vreme (nesporno, nadragoceniji od svih poklona), kao i novac na nešto što ćete sigurno voleti. Međutim, ako je poklon nešto što vam neće biti potrebno ni za milion godina, tražite od njega račun i vratite to u radnju. Ali, zadržite baterije. Ukoliko se njegova nepromišljenost i nemaštovitost pokazuju i u spavaćoj sobi, baterije će vam možda trebati za nešto drugo…


POKLON: Putovanje (odmor)

Postoji samo jedna situacija u kojoj su pokloni kupljeni u poslednjem trenutku prihvatljivi, a to je putovanje u „last minute“ aranžmanu. Ako vas dragi daruje putovanjem, onda to znači da mu je stvarno stalo. Osim toga, morao je mnogo toga da isproverava i organizuje da bi bio siguran da ćete moći da idete, kao i da nećete saznati za njegovu tajnu akciju! Muškarci znaju da žene VOLE iznenađenja, naročito ugodna, a činjenica da je spreman da vikend, u kojem se igraju najvažnije fudbalske utakmice, provede sa vama (i bez TV aparata) nedvosmisleno govori ko mu je važniji i kome je apsolutno lojalan!


POKLON: Donji veš

Izbor i kupovina seksi donjeg rublja za muškarce je definitivno jedna od najtežih stvari. Znam, teško vam je da poverujete. Za početak, moramo da odredimo tačan konfekcijski broj. O, kakva je to muka! Ne možete ni da zamislite. E, a da bismo to utvrdili, moramo da preturamo (razumljivo, tajno!) po fioci u kojoj držite donji veš. Pod pretpostavkom da nas niste uhvatili na delu, još uvek nas čeka šunjanje po butku donjeg veša (hm, uz uzaludnu nadu da nas niko neće primetiti!). Čak i ako to savladamo bez crvenila u licu, nervoze i preznojavanja, još uvek nismo načisto šta da izaberemo: provokativni crveni komplet od čipke, koji nam ubrzava puls (jeste, mi smo vizuelna bića bujne mašte!), ali da li ćete pomisliti da nam niste dovoljno privlačne? A opet, ako izaberemo nešto suviše obično, strahujemo da ćete pomisliti da nam UOPŠTE niste privlačne. I, kao što je moj prijatelj Lane mudro zaključio: „Sama činjenica da se izlažemo ovakvoj muci da bismo vam kupili bilo šta u radnji ženskog rublja govori koliko smo ludi za vama!“. I, mislim da je u pravu. Naravno, uz uslov da se ne radi o sportskom grudnjaku, mideru ili termo gaćama do kolena…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.