Vodič za nezaboravnu masažu erogenih zona

by | 24 oktobra, 2020
Masaža erogenih zona

Razbijanje rutine i otkrivanje novih područja za istraživanje poželjno je u svakom segmentu života, pa i kada je u pitanju seks. Masaža erogenih zona je sjajan način da unesete živost u svoj intimni svet i partneru, kao i sebi, podarite nešto drugačije trenutke uživanja. (Pročitaj: Seks poze za veće samopouzdanje)

Imajte u vidu da takva masaža zahteva određeno vreme i pripremu, pa se u nju nemojte upuštati ako ste u žurbi. Da bi sve teklo po planu, pobrinite se da atmosfera bude opuštajuća. Prostorija treba da bude prijatno zagrejana, a idealno bi bilo da pronađete mirišljave sveće koje će diskretno obasjati sobu. Doživljaj će biti još lepši uz neku laganu muziku, pa se potrudite da prethodnog dana izaberete adekvatnu plejlistu.

Masaža će biti prijatnija ako koristite neko biljno ulje, ali nemojte ga nanositi na genitalije jer može izazvati iritaciju i svrab sluzokože. Partnera masirajte celom površinom dlana, širokim potezima, menjajući brzinu i intenzitet pokreta. Masaža treba da bude prijatna i opuštajuća, a nikako gruba ili jednolična. Dozvolite svojim prstima da prate oblik partnerovog tela i radoznalo ga istražuju. (Pročitaj: Seksi snovi – zašto ih sanjamo i šta zapravo znače)

Masaža erogenih zona

Važno je da na samom početku pronađete udoban položaj kako vam zadovoljstvo ne bi prekinuo grč u nozi ili bol u leđima. Neka vaš partner leži na stomaku, a vi stanite iza njega.

Počnite sa dodirivanjem i laganim trljanjem manje osetljivih područja, kao što su ruke i donji deo nogu. Postepeno se približite vratu, zadnjici i leđima. Sve vreme pratite reakciju partnera, osluškujte ritam njegovog disanje i druge znake seksualnog zadovoljstva. Ukoliko želite, masirajte ga ne samo rukama, već i drugim delovima svog tela. Kada se okrene na leđa, dodirujte mu stomak, grudi i prepone.

Masažu završite fokusiranjem na erogene zone. To može biti jedna vrsta predigre, ali i samostalni seksualni čin koji će vas oboje odvesti do vrhunca. (Pročitaj: Seks poze za veće samopouzdanje)

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.