Ovo smo svi radili: 6 grešaka zbog kojih se razočarate u ljubav

by | 4 aprila, 2019

Čak i najracionalnijim devojkama ove stvari su se bar jednom dogodile. Šta se desi kada nas ljubav natera da svet gledamo kroz ružičaste naočare?:-)

 

Zaboravimo na prvi utisak
Stručnjaci za verbalnu i neverbalnu komunikaciju kažu kako je upravo trenutak upoznavanja s nekim onaj u kome najbolje možemo ‘osetiti’ drugu osobu zato što prema njoj ne gajimo emotivnu povezanost. Ako prilikom upoznavanja primetite neku osobinu ili postupak zbog kojeg se ne osećate dobro nemojte to smetnuti s uma i zaboraviti u daljnjoj komunikaciji. Ne dozvolite da vam zaljubljenost izbriše te “loše” osobine ili postupke.

Zaboravimo na sebe
Kada znate ko ste i volite samu sebe baš takvu kakva jeste, onda nećete u muškarcima tražiti potvrdu svoje vrednosti. Nemojte zaboravljati svoje interese, želje i ciljeve kad ste u vezi, da biste npr. više vremena posvetili partner. Uvek nađite vremena da se posvetite sebi jer ćete tako biti bolja osoba, a na kraju dana zadovoljnija žena. Koliko god zvučalo “otrcano”, stvarno je tačno – koliko sebe cenite, toliko če vas ceniti i drugi.

Odlažemo “teška” pitanja za “pravi trenutak”
Na početku veze većina parova ne želi razgovarati o ozbiljnim temama poput budućnosti ili raspravljati o tome žele li jednog dana imati decu ili stupiti u brak. Međutim, ako imate određene želje i ciljeve, a primijetite da vaš novi partner ne deli istu viziju budućeg života, preispitajte ‘teren’ bez straha.
Stručnjaci kažu da ne bi trebalo da imamo zadrške kada su u pitanju takvi razgovori, bez obzira na to koliko je ‘sveža’ naša veza jer iskrenom komunikacijom jasno dajemo jedno drugome do znanja što stvarno želimo.

Znamo da to nije to, a još smo tu
Skoro pa nema žene koja to nije doživela. Znamo da naš partner zapravo nije muškarac sa kojim se vidimo dugoročno jer nam jednostavno ne odgovara, ali ipak ne prekidamo vezu. Ponekad zato što se ne želimo osećati usamljeno ili jednostavno zato što smo puno vremena proveli s njim i ne znamo kako dalje. Ne trošite svoje, a ni njegovo vreme – u krajnjij liniji ovo se može nazvati sebičnošću.

 

Zaljubimo se u viziju, a ne u realnost
Većina žena je imala situaciju da je prvi utisak odvede u projekciju daleke budućnosti sa muškarcem sa kojim se nalazi tek “na početku” . Kada upoznamo šarmantnog muškarca koji nas obori s nogu, ponekad se brzo zaljubimo u samu ideju ljubavi. Tada zaboravljamo da za pravu dugotrajnu vezu punu poštovanja treba puno više od hemije, privlačnosti i strasti. Nekada nam je potrebno malo više vremena, da se osvestimo da je realnost daleko od naše projekcije i da za dugu vezu moramo pronaći konkretne i trajne vrednosti na kojima ćemo graditi temelje ljubavnog odnosa.

Stav “svi su isti”
Nakon teškog i bolnog prekida svi imamo potrebu okriviti kompletan muški rod za sve loše što nam se dogodilo u vezi. Naravno, takva je reakcija ishitrena i obično nas brzo i prođe.
Međutim, ako se tog osećaja dugo ne možete rešiti, onda to postaje problem jer vas sprečava u pronalasku ljubavne sreće. U novu vezu ne smemo ulaziti sa predrasudama jer onda nećemo izgraditi odnos pun poverenja ili ćemo oterati dobrog partnera svojim neutemeljenim sumnjama.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Foto: Thinkstock

Jedno reagovanje na “Ovo smo svi radili: 6 grešaka zbog kojih se razočarate u ljubav”

  1. Minja kaže:

    Mnogo je bitno da ne zaboravimo na sebe i da se stavljamo skoro uvek na prvo mesto. Kada cenimo sebe i imamo dovoljno samopoštovanja onda je sve lakše.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.